آرشیو، 14 آبان 1394 - 19:29

خطر سرطان در کمین یک سوم ایرانی‌ها

عضو هيات مديره انجمن راديوتراپي انكولوژي ايران گفت: با توجه به بالا رفتن ميانگين سن جمعيت كشور، يك سوم ايراني ها در معرض ابتلا به خطر بيماري انواع سرطان هستند.

کرج - امید بانوان؛ ایرنا نوشت؛ دکتر حجت الله شهبازیان روز پنجشنبه در نشست دهمین کنگره سالانه کلینیکال انکولوژی (سرطان شناسی) با اعلام این خبر اظهار داشت: از آنجا که انتظار طول عمر ایرانیان حدود 70 سال است، چنانچه همه ما به مرگ طبیعی بمیریم، یک سوم از جمعیت کشور به علت بیماری سرطان از دنیا خواهند رفت.

وی به شیوع بالای بیماری سرطان در جوامع مختلف اشاره کرد و گفت: جمعیت ایران از سال 1390 رو به میانسالی گذاشته و برای اولین بار در تاریخ پس از انقلاب، آمار افراد بالای 30 سال بیشتر از افراد کمتر از 30 سال شده است و این به معنای زنگ خطر جدی برای 20 سال آینده است.

این متخصص انکولوژی، سن را مهم ترین ریزفاکتور (عامل ایجاد) سرطان در افراد برشمرد و گفت: هرچند عوامل دیگری همچون آلودگی‌های محیطی و هوا، فاکتورهای تغذیه ای و عوامل ناشناخته که بر اثر جنگ های منطقه بروز می‌یابند، می‌توانند در ابتلا به سرطان موثر باشند اما بالا رفتن سن، نقش اصلی را در ابتلا به سرطان ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته به دلیل جمعیت جوان کشور و آمار پایین بیماران سرطانی، بخش طب تسکینی در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته بود اما با توجه به اینکه افزایش سرطان در سالهای آینده، امری قطعی است باید در زمینه خدمات تشخیصی و درمانی این بیماری چاره اندیشی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه پاسخگویی به نیازهای بیماران سرطانی در سایه همکاری بخش های درمانی دولتی و خصوصی محقق می‌شود، گفت: درمان‌هایی که بر روی مبتلایان به سرطان صورت می‌گیرد بعضا دارای تبعات و عوارضی است که در بخش بستری و شبانه‌روزی باید به آنها رسیدگی شود ولی در این زمینه با ضعف‌های جدی روبه رو هستیم.

وی تصریح کرد: مساله دیگری که در مساله‌ای که در درمان بیماران سرطانی کمتر مورد توجه قرار گرفته، موضوع خدمات بستری است؛ درحالیکه روند درمان بیمار سرطانی بعضا به مرحله‌ای می‌رسد که قابلیت درمان ندارد و نیاز به دریافت خدمات بستری و درمانی است که اغلب خانواده‌ها از ارائه این خدمات عاجزند و به تنگناهای زیادی برمی‌خورند.

این متخصص سرطان شناسی یادآور شد: شیمی درمانی باید در فواصل منظم به بیمار ارائه شود و شروع آن هم باید در یک زمان مشخص باشد و کمبود امکانات و قرار گرفتن بیماران در فهرست انتظار، درمان بیماران را با اختلال جدی مواجه خواهد کرد.

وی خطاب به مسوولان کشور گفت: پیام ما از کنفرانس کلینیکال انکولوژی این است که نیازهای ما بیشتر از داشته‌های فعلی است و باید تا دو دهه آینده، امکانات خود را برای مقابله با سرطان چندبرابر افزایش دهیم.

دهمین همایش سالانه کلینیکال انکولوژی روزهای 20 تا 22 آبان ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 

کدخبر: 197


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
بخوان دعای فرج را دعا اثر دارد
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise