شنبه، 21 فروردین 1400 - 16:01

طرز تهیه مربای بهار نارنج

امیدبانوان- مربای بهار نارنج یکی از انواع مرباهای خوشمزه و بسیار خوش‌عطر ایرانی است که مانند انواع مرباها به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف می‌شود. این مربا آرامش‌بخش تسکین دهنده و اشتها آور است.

کرج- امیدبانوان؛ بهار نارنج داری مزه و طعم تلخی است که باید آن را 24 ساعت قبل از استفاده کردن آماده کنید و تلخی آن را بگیرید. برای این کار بهار نارنج را ابتدا چند بار در آب جوش بجوشانید و بعد از نیم ساعت  آب را خالی کنید و مجدداً این کار را تکرار کنید.سپس آن‌ها را به مدت 24 ساعت  در آب سرد نگه دارید و یکی دو بار آب آن را عوض کنید  تا تلخی بهار نارنج کاملاً گرفته شود.


مواد لازم:

شکوفه بهارنارنج - 250 گرم
شکر - 500 گرم
آب برای تهیه شهد - 2 پیمانه
آب‌لیمو - یک چهارم قاشق چای‌خوری


طرز تهیه:
اگر بخواهید از بهار نارنج مربا یا شربت تهیه کنید، باید تلخی آن را بگیرید.


1- برای تهیه بهار نارنج در مرحله اول ابتدا شکوفه های بهار نارنج را چندین بار با آب سرد بشویید تا گرد و خاک آن ها از بین برود.
2- سپس شکوفه‌ها را در قابلمه بریزید و به همراه آب 10 تا15 دقیقه بجوشانید تا تلخی آن رفع شود.
3- پس از جوشیدن، آن‌ها را آبکش کنید و سریع در آب سرد بریزید. این کار باعث می شود که شکوفه‌های بهار نارنج چروکیده نشود.
4- شوک دادن به شکوفه‌ها را دو تا سه بار تکرار کنید. اگر هنوز تلخ بود، باید دوباره آن‌ها را بجوشانید. در هر بار جوشاندن گلبرگ‌ها، دو قطره آب‌لیمو اضافه کنید.
5- شکوفه های بهار نارنج را آبکش کنید و بگذارید سرد شود. سپس یک قابلمه لعابی یا فلزی بردارید و آب و شکر را در آن بریزید.
6- بهتر است برای تهیه مربا از قابلمه لعابی استفاده کنید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شهد مربای بهار نارنج غلیظ شود.
7- وقتی شهد به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید تا کاملا سرد شود. سپس شکوفه ها را در شهد بریزید. سرد بودن شکوفه بهارنارنج و شهد باعث می شود گلبرگ ها جمع نشود. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا مربا کم کم به جوش بیاید.
8- برای این‌که مربای شما غلظت بیشتری داشته باشد می توانید کمی پودر ژلاتین را با آب گرم مخلوط و در مرحله آخر به آن اضافه کنید.

9- دقت داشته باشید که مربای بهار نارنج نباید بیش از حد روی حرارت بماند. به محض این که به غلظت دلخواه رسید، مربا را از روی حرارت بردارید.
10-بعد از گذشت این زمان وقتی دیدید که مربا غلیظ شده است، آب‌لیمو را هم به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.

نکته: برای این‌که شکوفه های بهار نارنج شفاف باشد، در بار دوم می‌توانید یک پیمانه کوچک آب نارنج به شکوفه‌ها اضافه کنید.

 

کدخبر: 4637


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise