خرما پلو، ویژۀ سفرههای افطار
خرما پلو از پلوهای ترکیبی و مغذی است که اصالتاً متعلق به نواحی جنوبی کشور بوده و با محتویات پرخاصیتی که دارد، یکی از غذاهای مقوی و پرکالری محسوب میشود که برای افطار و سحر، گزینۀ مناسبی است.
البرز- امیدبانوان؛ خرما پلو از غذای اصیل و مجلسیِ جنوب کشور علیالخصوص اهواز است که میتوانید آن را با گوشت چرخکرده یا گوشت مرغ، خرما، برنج، کره، زعفران و ادویه درست کرده و با کشمش پلویی، زرشک، پیازداغ، خلال پسته و بادام سرو کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- ۲۰۰ گرم خرما
- ۵۰۰ گرم سینه مرغ
- روغن و کره به مقدار لازم
- ۴ یا ۵ پیمانه برنج
- ۲ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- کشمش پلویی، زرشک، پیازداغ، خلال پسته و بادام برای تزئین
طرز تهیه خرما پلو
خرماها را از وسط برش بزنید، هسته آنها را درآورید و در مقداری کره تفت دهید؛ آنها را از تابه درآورید و کشمش و زرشک را تفت دهید.
برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و نمک خیس کنید و بعد به روش آبکشی بپزید. حالا کف قابلمه ته دیگ سیبزمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا با شعله ملایم گاز دم بکشد.
در این فاصله، سینه مرغ را بهاندازه خورشتی خرد کنید و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید تا مرغها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر میخواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید، آنها را با ادویهجات بپزید یا سرخ کنید.
وقتی مرغ سرخ شد، در تابه را بگذارید تا برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد. برای سرو خرما پلو ابتدا برنج را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با مرغ سرخشده، خرما، کشمش و زرشک، خلال پسته و خلال بادام و پیازداغ تزئین کنید.
نکات کلیدی تهیه خرما پلو
- بهتر است در تهیه خرما پلو از خرمای درشت و سفت استفاده کنید.
- در مرحله خیس کردن برنج، در صورت تمایل میتوانید، برنج را با شیر خیس کنید. سپس با شیر، کره و مقدار گلاب آن را بپزید تا عطری بینظیر به غذا بدهد.
- در صورت تمایل، به جای درست کردن خرما پلو با برنج ساده، با رشته پلو این غذا را سرو کنید.
- میتوانید مقداری پیاز خلالی نیز با مرغ سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری پیدا کند.
- خرما پلو را به جای گوشت مرغ میتوانید با استفاده از گوشت گوسفندی نیز درست کنید. برای این کار مقدار ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی چرخکرده را به همراه یک پیاز متوسط رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در یک کاسه متوسط با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا مواد یک دست شوند. سپس یک تابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجاز دهید روغن خوب داغ شود. در همین زمان، از مخلوط گوشت به اندازه یک خرما بردارید و با دست به آن ها شکل دهید و بعد در روغن به خوبی سرخ کنید و موقع سرو خرما پلو، گوشتهای سرخ شده را داخل خرماهایی که هسته آنها را جدا کردید بگذارید.
نوش جان...
کدخبر: 4936