ساوجبلاغ. امید بانوان؛ موقعیت طبیعی ویژه برغان شامل قرارگیری در مجاورت دو رودخانه، درختان کهنسال، باغات متنوع آلو و میوههای گوناگون، بهعلاوه زیرساختهای رو به گسترش، این منطقه را به مقصدی جذاب برای گردشگری تبدیل کرده است.
شهیدی از راهاندازی نخستین دهکده گردشگری سلامت منطقه در برغان خبر داد که اشتغالزایی برای بیش از ۴۰ نفر، از جمله ۱۵ بانوی روستایی را به همراه داشته است. همچنین ایجاد ۱۵ باغرستوران بومی و ثبت سه میراث ناملموس شامل بستنی گله، آلو و نذر ریشه (سمنو)، برغان را در مسیر معرفی بهعنوان یکی از مقاصد گردشگری خوراک قرار داده است.
دهیار برغان افزود: اکنون در روستا ۷ مغازه بستنیفروشی، ۷ رستوران، ۱۶ واحد پذیرایی، ۶ اقامتگاه بومگردی، ۲ فروشگاه صنایع دستی و ۲ کارگاه فعال مشاغل خانگی صنایع دستی فعالیت میکنند. همچنین ۷ فروشگاه تخصصی عرضه محصولات آلو راهاندازی شده که به رونق اقتصادی خانوارهای روستایی کمک کرده است.
از دیگر اقدامات مؤثر، راهاندازی سه باشگاه اسبسواری با نامهای دوقلوها، کیانی و شبدیز است که در پی استقبال گردشگران آغاز به کار کردهاند. همچنین یکی از اهالی روستا با راهاندازی مجموعهای از آثار تاریخی، بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی برغان را زنده نگه داشته است.
«فاطمه شهیدی» که اکنون از معدود دهیاران
زن موفق در حوزه گردشگری بهشمار میرود، تاکید کرد: «برغان امروز، نمونهای موفق
از توسعه پایدار روستایی با تکیه بر ظرفیتهای بومی، مشارکت مردم و نقشآفرینی
زنان است.»