کرج - امید بانوان| تا پیش از این نهادهای رسمی بهداشتی اعلام کرده بودند محدود کردن مصرف کافئین در دوران بارداری به حداکثر ۲۰۰ میلی گرم در روز که معادل ۲ ماگ قهوه فوری است، ایرادی ندارد.
تحقیق جدید کار محققانی از دانشگاهی در ایسلند است. آنها میگویند تحلیلهای آنها از تحقیقات پیشین نشان داده میان مصرف کافئین در زنان باردار و افزایش ریسک بروز مشکلات شدیدی ارتباط وجود دارد؛ از جمله سقط جنین، مرگ نوزادان در هنگام تولد، کم بودن وزن نوزاد هنگام تولد، پایین بودن وزن جنین به نسبت مدت زمان بارداری و سرطان خون شدید در دوران کودکی.
به علاوه برخی تحقیقات از وجود ارتباط میان مصرف کافئین در دوران بارداری و بروز چاقی در دوران کودکی حکایت دارد.
این دانشمندان میگویند شواهد و قرائن علمی حاکی از مضر بودن مصرف کافئین در دوران بارداری است.
اما کنار گذاشتن مصرف چای و قهوه ممکن است برای بسیاری از زنان دشوار باشد، چرا که هر دو رایجترین نوشیدنیهای دنیا بعد از آب هستند.
با این حال دانشمندان میگویند گرچه یافتههای این تحقیق مدرک دیگری است دال بر لزوم محدود کردن مصرف کافئین در دوران بارداری، اما لازم نیست زنان باردار مصرف کافئین را به کلی قطع کنند.
به گفته آنها این مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری است که میتواند منجر به سقط جنین، کم بودن وزن نوزاد در هنگام تولد و شاید چاقی در دوران کودکی شود، امری که ریسک بروز مشکلات جسمی در سنین بالاتر را افزایش میدهد.
محققان میگویند همانطور که تحقیقات قابل اتکای دیگر نشان داده لزومی به ترک کامل مصرف کافئین در دوران بارداری نیست، چرا که گرچه توصیه به محدودتر کردن مصرف کافئین میشود، اما این ریسکها بسیار پایین هستند.
انتهای پیام/