هلیم گندم، پای ثابتِ سفرههای افطار
امیدبانوان- هلیم یکی از پرطرفدارترین و مقویترین غذاهای ایرانی و از جمله محبوبترین نذریهای ایرانی در ایام ماه مبارک رمضان است. هلیم، دستور پختهای فراوانی دارد. هلیم شوشتری، هلیم تهرانی، هلیم مشهدی و هلیم نیشابوری بسیار مشهورند.
البرز- امیدبانوان؛ اصلیترین دستور پخت هلیم گندم خانگی از قدیمالایام با گوشت قرمز یا همان «گوسفند» بوده است. اگر چه طرز تهیه هلیم بدون گوشت قرمز و با گوشت بوقلمون و مرغ هم طرفداران زیادی دارد اما اگر بخواهیم یک دستور پخت سنتی هلیم را شرح بدهیم به طرز تهیه با گوشت گوسفند میرسیم.، اما شما با توجه به ذائقهتان، نوعِ گوشت را انتخاب کنید.
مواد لازم:
طرز تهیه:
نکات مهم:
موقع پختن گندم، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا بستن درب قابلمه باعث سر رفتن گندم میشود.
برای کاهش زمان پخت هلیم خانگی میتوانید از بلغور گندم استفاده کنید.
استفاده از شکر کاملا اختیاری بوده و افراد بسته به ذائقه خود میتوانند از شکر یا نمک برای سرو هلیم استفاده کنند.
برای کشدارشدن هلیم خانگی مانند هلیم بازاری، رعایت سه نکته ضروری است:
برای له کردن هلیم حتماً از گوشتکوب استفاده کنید و هرگز هلیم را در غذاساز یا مخلوطکن میکس نکنید.
برای تهیه هلیم خانگی از گوشت دنده گوسفندی تازه استفاده کنید تا موقع کوبیدن ریش ریش شده و باعث کشآمدن هلیم شود.
گوشت هلیم را خرد نکنید، زیرا خرد کردن گوشت باعث کوتاه شدن رشتههای آن شده و مانع کش آمدن هلیم میشود.