خرما پلو، ویژۀ سفرههای افطار
خرما پلو از پلوهای ترکیبی و مغذی است که اصالتاً متعلق به نواحی جنوبی کشور بوده و با محتویات پرخاصیتی که دارد، یکی از غذاهای مقوی و پرکالری محسوب میشود که برای افطار و سحر، گزینۀ مناسبی است.
البرز- امیدبانوان؛ خرما پلو از غذای اصیل و مجلسیِ جنوب کشور علیالخصوص اهواز است که میتوانید آن را با گوشت چرخکرده یا گوشت مرغ، خرما، برنج، کره، زعفران و ادویه درست کرده و با کشمش پلویی، زرشک، پیازداغ، خلال پسته و بادام سرو کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
طرز تهیه خرما پلو
خرماها را از وسط برش بزنید، هسته آنها را درآورید و در مقداری کره تفت دهید؛ آنها را از تابه درآورید و کشمش و زرشک را تفت دهید.
برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و نمک خیس کنید و بعد به روش آبکشی بپزید. حالا کف قابلمه ته دیگ سیبزمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا با شعله ملایم گاز دم بکشد.
در این فاصله، سینه مرغ را بهاندازه خورشتی خرد کنید و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید تا مرغها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر میخواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا استفاده کنید، آنها را با ادویهجات بپزید یا سرخ کنید.
وقتی مرغ سرخ شد، در تابه را بگذارید تا برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد. برای سرو خرما پلو ابتدا برنج را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با مرغ سرخشده، خرما، کشمش و زرشک، خلال پسته و خلال بادام و پیازداغ تزئین کنید.
نکات کلیدی تهیه خرما پلو
نوش جان...