بوی نان، بوی تنور- امیدبانوان؛ تحقیقات نشان داده؛ قهوه به دلیل داشتن اسید کلروژنیک باعث میشود خطر ابتلا به سرطان کبد تا 49 درصد کاهش پیدا کند و همچنین وجود منیزیم و پتاسیم در قهوه باعث از بین بردن افسردگی و جلوگیری از پوسیدگی دندان میشود.
در سال 1660 برای اولین بار مردم انگلیس با قهوه آشنا شدند و حدوداً 40 سال بعد، اولین قهوه خانه را در انگلیس تأسیس کردند .
1- قهوه ترک
قهوه ترک خیلی راحت آسیاب میشود و معمولا با قهوه جوشهای معمولی آماده میشود.
قهوه ترک در بعضی از کشورها کمی متفاوت سرو میشود، اما در ایران مقداری پودر قهوه رو به همراه آب داخل قهوه جوش میریزیم و محلول روی حرارت قرار میدهیم و هم میزنیم تا زمانی که قهوه به نقطه جوش برسد و کفی که روی قهوه تشکیل شده شروع به بالاآمدن کند و به سمت دهانه قهوه جوش بیاد، قهوه جوش را از روی حرارت برمیداریم و قهوه را سرو می کنیم. به همین راحتی. البته نکتهای که برای تهیه قهوه ترک باید مد نظر داشته باشید این است که حتما باید روی حرارت ملایم آماده شود و نباید زودتر از 5 دقیقه حاضر گردد.
دم کردن قهوه بدون قهوه جوش
شاید خیلی از افراد قهوه جوش ندارند، اما خیلی راحت بدون قهوه جوش هم میتوان قهوه دم کنیم.
2- قهوه موکا
برای تهیه قهوه موکا به اسپرسو نیاز دارید. البته میتوانید از نسکافه هم استفاده کنید. برای تهیه نسکافه باید یک قاشق مرباخوری نسکافه را داخل یک فنجان آب جوش حل کنید.
حالا شیر را داخل قابلمه یا شیر جوش بریزید و حرارت دهید تا به جوش بیاد. بعد از به جوش آمدن شیر باید انقدر با همزن هم بزنید تا روی شبر کف تشکیل شود. این نوشیدنی از چند لایه تشکیل شده. در قسمت زیر فنجان سس شکلات بریزید. سپس قهوه را اضافه کنید تا دو سوم فنجان پر شود. بعد با قاشق مقداری کف شیر و در نهایت خامه فرم گرفته بریزید. میتوانید روی خامه هم مقداری سس شکلات اضافه کنید.
3- قهوه فرانسه
دم آوری این نوع قهوه بسیار ساده است و خیلی از افراد میتوانند حتی بدون داشتن دستگاه، قهوه سرو کنند. ابتدا به مقدار لازم قهوه (1 قاشق) را داخل توری یا صافی فلزی قوری میریزیم. سپس آب جوش و به مقداری که فقط قهوهها خیس شوند، اضافه میکنیم. بعد از 30 ثانیه تمام آب جوش را به صورت دورانی روی قهوه میریزیم و 4 تا 5 دقیقه منتظر میمانیم تا قهوه دم بکشد. سپس تفاله قهوه را از قوری در میآوریم و قهوه را داخل فنجان سرو میکنیم.
4- قهوههای کیسهای
روش استفاده از قهوههای کیسهای خیلی راحت است و فقط با قراردادن کیسه قهوه در ماگ یا فنجان و ریختن آب جوش، میتوان قهوه راحتی سرو کنیم.
5- کاپوچینو
یکی دیگر از روشهای تهیه قهوه در خانه آماده کردن کاپوچینو است، برای دم کردن کاپوچینو، ابتدا باید شیر را در شیر گرم کن بریزیم (برای هر نفر، دو سوم فنجان) و کاملا داغ کنیم ولی تا حدی که بهجوش نیاید. بهترین دما برای درست کردن فوم شیر بیشتر بین 60 تا 70 درجه سانتیگراد است.
در مرحله بعد همزن را باید در سطح شیر بچرخانیم تا فوم به صورت یکدست در بیاید. سپس باید قهوه اسپرسو را آماده کنیم. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید میتوانید از اسپرسوساز موکاپ یا قهوههای فوری استفاده کنید.
حالا باید اسپرسو و شیر را داخل فنجان بریزید. در فنجان کاپوچینوخوری باید ابتدا یک سوم از اسپرسو و سپس شیر را اضافه کنیم و در آخر فوم را با قاشق به فنجان اضافه کنید.
نوش جان...