تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
سرویس : زیر ذره بین
خبرنگار :
کدخبر : 5704
تاریخ : دوشنبه، 14 تیر 1400 - 12:30
بیکاری، بیماری، بی‌آبی؛ سه رأس مشهود در سیستان ملت یک‌پارچه، دولت تماشاگر! اگر اهل فضای مجازی باشید و علاقه‌مند به این‌ مهم که اخبار را از شبکه‌های مختلف پیگیری کنید، حتماً از روزهای گذشته تا کنون، چشمتان به اخباری با محتوای متعدد تحتِ عنوانِ کمپین کمک به مردم سیستان و بلوچستان، طرح جمع‌آوری ماسک برای مردم سیستان و نذر ماسک برای سیستانی‌ها و... افتاده است! موضوعی که ملت را دستپاچه و یک‌پارچه کرده و دولت، همچنان تماشاگر است.

زیر ذره‌بین- امیدبانوان؛ این روزها با همه‌گیری کووید19، علی‌الخصوص موج  تازه‌وارد آن دلتاپلاسِ، جدا از مشکلات و موضوعات اساسی و اصلی در چرخۀ اقتصادی- اجتماعیِ جامعه فعلی، بسیاری از شهروندان این سرزمین از نبودِ مؤلفه‌هایی در آسیب به سر می‌برند که جزو نیازها و ضروریاتِ یک زندگیِ معمولی محسوب می‌شود و از بایدهای یک شهروند است.

و در حالی این روزها، در جنوب شرقیِ این سرزمین، منطقه‌ای به نام سیستان و بلوچستان، در فقر مطلق به سر می‌برد که گویا این قطعه از پازلِ ایران، متعلق به ولایت و ناحیه‌ای دیگر است!

در این سرزمین، فقر بیداد می‌کند و نبودِ امکانات اولیه از جمله آب آشامیدنی در حالی کیلومترها افرادِ این منطقه را از محل سکونت دور می‌کند که فرزندان این شهر، برای یک جرعه آب، عطش دارند!

بیکاری، بیماری، بی‌آبی، سه رأس مشهود در سیستان است؛ سیستانی که برای نجاتش، مردم سایر شهرها، کارزار به راه انداخته‌اند و کمپین تشکیل می‌دهند!

جمع‌آوری کمک های نقدی، تهیه ماسک و نذر آب، در کنارِ صدها موضوع مرتبط در این راستا، راهکارهایی است که دستپاچگیِ ملت را برای مردم سیستان نشان می‌دهد و از عزم دولتی همچنان خبری نیست که نیست و تنها خبر موجود، انتصابِ نماینده تام‌الاختیار وزیربهداشت در سیستان و بلوچستان است که روز گذشته سعید نمکی- وزیربهداشتِ کنونی در حکمی، حمید سوری- رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و رئیس گروه واکنش سریع کووید19 را به عنوان نماینده تام‌الاختیار خود در استان سیستان و بلوچستان منصوب کرد تا با حضور مستمر، نظارت و پیگیری امور و همکاری رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، استاندار، نیروهای نظامی، انتظامی و اجرایی استان و همچنین سازمان‌های مردم نهاد، در زمینه پیشگیری، واکسیناسیون و ساماندهی درمان بیماران مبتلا به کووید19 کوشیده شود.

اگرچه در اخبار موجود، از این مهم صحبت می‌شود که به عنوان مثال، سراوان- یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان، فقط یک پزشک متخصص و یک بیمارستان دارد و بخش مجزای کرونا در این بیمارستان وجود ندارد که باید تا چند روز دیگر، منتظر بود و دید آیا نمایندۀ تام‌الاختیار نمکی در سیستان و بلوچستان برای بررسی وضعیت بحرانی کرونا؛ روال طبیعیِ نظارت و حمایتِ دولتی در این استان را موردنظر خواهد داشت یا همچنان این قطعه از سرزمین‌مان، از ادامۀ رسیدگی‌ و پیگیری‌ها، مغفول می‌ماند!