البرز. امید بانوان؛ «وجیهه محمدی فلاح»
روز در آئین تجلیل از ناشنوایان موفق استان البرز با بیان اینکه هشتم مهر روز جهانی
ناشنوایان نامگذاری شده است اظهار داشت: هدف از این نامگذاری این روز ارتقاء فرهنگ
ارتباط با ناشنوایان و توجه به مشکلات پیش روی آنها است.
وی با بیان اینکه خدمات مختلفی برای ناشنوایان در بهزیستی برنامه ریزی شده است که در طول سال به آنها ارائه میشود، افزود: این خدمات شامل خدمات توانبخشی و توانپزشکی در مراکز درمان تخصصی، آموزش مهارتهای زندگی به ویژه شیوههای ارتباط تلفیقی (لبخوانی و زبان اشاره)، حمایت از برنامههای حرفه آموزی و پرداخت وام اشتغال، اجرای طرحهای مختلف توانمندسازی، پرداخت کمک هزینه عمل جراحی کاشت حلزون، معافیت سربازی، یارانه کمک هزینه انجام آزمایش ژنتیک، کمک هزینه پرداخت حق بیمه سهم کارفرما، معافیت در پرداخت هزینههای انشعابات آب و برق و گاز و کمک هزینههای موردی بخشی از خدماتی است که به افراد داده میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵ هزار و ۳۱۳ ناشنوا و کم شنوا در استان البرز تحت حمایت بهزیستی هستند، عنوان کرد: از این تعداد ۳۶۵۵ نفر مستمری بگیر می باشند و طی یکسال گذشته ۱۲۰ نفر از خدمات شهریه دانشجویی و دانش آموزی و ۴۷۱ مددجو از خدمات سمک رایگان بهرهمند شدند.
مدیركل بهزیستی استان البرز با اشاره به حمایتهای ویژه از مددجویان در مناطق محروم استان، اضافه كرد: ۲۹۲ نفر فرد ناشنوا و كم شنوا از خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی در البرز برخوردار شدهاند.
محمدی فلاح با بیان اینکه آگاهیرسانی یکی از راههای کاهش ناشنوایی است تصریح کرد: اختلال شنوایی در بین یک تا سه نوزاد از هر ۱۰۰۰ نوزاد میباشد و نیمی از کمشنواییها اگر به موقع به آن رسیدگی شود امکان درمان دارد و کشف زود هنگام کم شنوایی پیش از ۳ ماهگی و ارائه خدمات لازم پیش از شش ماهگی به نوزاد و خانواده او ضروری است.
وی افزود: در ۶ماهه اول سال جاری ۱۶۰۵۰ نوزاد تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار گرفتند در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی در ۱۴ پایگاه شامل زایشگاه و پایگاههای زیرمجموعه بهزیستی انجام میشود.
محمدی فلاح گفت: همچنین یک مرکز آموزشی
به نام مرکز آوا در استان البرز ویژه ناشنوایان وجود دارد که با رویکرد خانواده
محور خدمات آموزشی مختلف همچون گفتار درمانی، آموزش شنیداری و كلاسهای آموزشی
ارائه میکند.