بوی نان. بوی تنور. امید بانوان؛ سرطان کبد ششمین سرطان پر شیوع و سومین عامل مرگ بر اثر سرطانها است. بروز جهانی ابتلا به سرطان و مرگ های ناشی از آن در 10 سال گذشته رو به افزایش بوده است.
با توجه به افزایش میزان ابتلا به سرطان شناسایی عوامل خطر ایجاد کننده آن جهت ارائه یشنهادهایی برای جلوگیری از آن مهم است؛ عوامل تأیید شده مستعد کننده برای ابتلا به سرطان کبد شامل هپاتیت مزمن ویروسی، بیماری متابولیک کبد، نوشیدن الکل، سیگار کشیدن، چاقی و قرار گرفتن در معرض مواد سرطانزا مانند آفلاتوکسینها است.
شواهد فزاینده نشان میدهد که رژیم غذایی به عنوان یک جزء قابل تغییر از سبک زندگی میتواند بر بروز سرطان کبد تأثیر بگذارد؛ گزارشها نشان میدهد که الگوهای تغذیهای مانند رژیم مدیترانهای میتواند بر بروز سرطان کبد مؤثر باشد.
با این حال، تمرکز بر گروههای غذایی خاص ممکن است به درک نقش عوامل غذایی در خطر ابتلا به سرطان کبد کمک کند و میتواند مبنایی برای توصیههای غذایی برای پیشگیری از سرطان کبد باشد.
صندوق جهانی تحقیقات سرطان و مؤسسه تحقیقات سرطان آمریکا گزارش هایی در مورد پیشگیری از سرطان کبد از طریق رژیم غذایی و فعالیت بدنی منتشر کرده است که بر اساس آن شواهدی وجود دارد که مصرف ماهی، قهوه و محصولات لبنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد
این صندوق همچنین اعلام کرده که رژیم غذایی سرشار از میوهها، سبزیجات، آجیل و غلات کامل ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
یک بررسی که در مورد ارتباط گروه های
غذایی خاص از جمله غلات (غلات کامل و غلات تصفیه شده)،حبوبات، آجیل، مرغ، تخم مرغ
و نوشیدنی های شیرین با سرطان کبد انجام شد، نتایج داد که مصزف غلات کامل،و حبوبات
رابطه معکوس با سرطان کبد داشتند.