پنجشنبه، 01 خرداد 1404 - 09:32

هشدار انجمن اهدای عضو:

سالانه ۶۰۰۰ عضو قابل پیوند دفن می‌شود/ ۳۰۰۰ بیمار در انتظار جان می‌بازند

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان از خاکسپاری سالانه حدود ۶۰۰۰ عضو قابل پیوند در کشور خبر داد و گفت: در حالی که ۲۷ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند هستند، هر سال ۳۰۰۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو مناسب جان خود را از دست می‌دهند.

تازه‌های سلامت. امید بانوان؛ «کتایون نجفی زاده» مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای ارتقای فرهنگ اهدای عضو در ایران اعلام کرد: آمارهای اهدای عضو در ایران نشان می‌دهد که ۲۰۰۰ نفر از افراد مرگ مغزی به اهدا نمی‌رسند، اگر هر کدام حداقل ۳ ارگان از ۸ ارگان قابل پیوند داشته باشند، یعنی حدود ۶۰۰۰ ارگان قابل پیوند، در سال خاکسپاری می‌شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان بیان کرد: از طرف دیگر، بالغ بر ۲۷ هزار بیمار نیازمند به عضو در لیست انتظار پیوند هستند که از این تعداد، روزانه ۱۰ تا ۱۲ نفر یا بهتر است بگوییم هر ۲ تا ۳ ساعت یک نفر و سالانه در مجموع بالغ بر ۳۰۰۰ نفر به دلیل نرسیدن ارگان مناسب پیوندی فوت می‌کنند.

نجفی زاده اضافه کرد: علیرغم توان بالای اهدای عضو و پیوند همه اعضا در کشور، سالانه بیش از ۳۰۰۰ نفر از هموطنان‌مان به دلیل نرسیدن عضو مناسب پیوندی با زجر زیاد در لیست‌های طولانی انتظار پیوند فوت می‌کنند در حالی که هر سال حدود ۷۰۰۰ عضو قابل استفاده خاکسپاری می‌شود. تاکنون نزدیک به ۸۵ هزار عمل پیوند عضو در ایران انجام شده است که نزدیک به ۳ هزار مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است.

وی افزود: تاکنون نزدیک به ۶۷ هزار پیوند کلیه، بیش از ۱۴ هزار پیوند کبد، نزدیک به ۲۵۰۰ پیوند قلب، بیش از ۲۰۰ پیوند ریه، بیش از ۵۰۰ پیوند لوزالمعده، نزدیک به ۲۰۰ پیوند روده در کشور انجام شده است که نشان می‌دهد پزشکان کشورمان در امر انجام پیوند در همه اعضا توانمند هستند و بیشتر نیازمند فرهنگ‌سازی برای پذیرش مرگ مغزی در بین خانواده‌ها هستیم که رسانه‌ها نقش بسیار پررنگی در این مسیر دارند.

کدخبر: 20166


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise