یک لقمه نان و پنیر چند؟
درحالی این روزها با روی کارآمدن دولت سیزدهم، چشمبهراهیِ مردم برای ساماندهی مقولۀ اقتصاد و سبد معیشتی از جمله مباحث داغ و پرنفس اخبار روزمره است که به موازات این امر، افزایش نرخ کالاها و موج گرانی در محصولات یومیه خانوار از جمله مسائلی است که نگرانیِ بیش از پیش را برای اکثریت افراد جامعه کنونی به وجود آورده است.
زیر ذرهبین- امیدبانوان؛ روزگذشته اگرچه دو خبر درخصوص سبد صبحانۀ خانوار، با نظرات متعدد در این راستا، وایرال شد که شماری از اخبار به افزایش ۳۸ درصدی قیمت پنیر معطوف گشت و بسیاری از پایگاههای خبری، عدم افزایش قیمت نان را برجسته و بارگذاری کردند؛ درحالی که آبرفتِ چانههای نان در بسیاری از نانواییهای متعدد در سطح شهر، حکایت تازهای است که نانوایان در برابر عدم افزایش قیمت نان در پیش گرفتهاند و قیمت یک لقمه نان و پنیر ساده، این روزها برای خانوادههای دهک پایین جامعه و اقشار کارگر هزینه زیادی را در بر دارد.
در این زمینه، قاسمعلی حسنی- رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه حدود ۲۵ میلیون خانوار صبحانه پنیر مصرف میکنند، مطرح کرد: «قیمت پنیر ۴۰۰ گرمی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما اخیراً قیمت ۲۰ هزار تومانی روی آن درج شده است؛ یعنی ۳۸ درصد افزایش قیمت. همچنین قیمت هر کیلو پنیر بدون بسته بندی نیز به ۵۰ هزار تومان رسیده است! به گفته وی، دامداران افزایش قیمت نهادههای دامی علوفه و غیره را علت افزایش قیمت پنیر عنوان کردهاند و همچنین طبق گفته خودشان با مجوز سازمان حمایت قیمت پنیر را افزایش دادهاند».
اخیراً سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی نیز اعلام کرده بود: «شیر و لبنیات از قیمتگذاری دستوری خارج شده و از افزایش حدود ۲۰ درصدی قیمت محصولات لبنی خبر داده بود».
و این موارد درحالی این روزها به راحتی منتشر میشود که با یک حساب ساده، قیمت یک لقمه نان و پنیر به احتساب یک صبحانۀ معمولی برای یک خانوار چندنفره با حقوق کارگری، هزینهای را در بر دارد که ضرورتِ بازبینی و نظارت مسئولانِ ذیربط در این حوزه را بیش از پیش خواستار است!
کدخبر: 6330