طرز تهیه شیر بادام
شیر بادام از جمله جایگزینهای محبوب شیر و مواد لبنی محسوب میشود. افراد گیاهخوار و کسانی که نسبت به لبنیات حساسیت دارند، معمولاً برای رفع نیاز بدن خود به کلسیم و سایر مواد مغذی موجود در شیر، به دنبال یک جایگزین مناسب هستند
بوی نان. بوی تنور. امید بانوان؛ اسنپ مارکت نوشت؛ افراد گیاهخوار که از مصرف فرآوردههای لبنی اجتناب میکنند، خانمهای باردار، کودکان و به طور کلی کسانی که به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند، بهتر است شیربادام را به رژیم غذایی روزانهٔ خود اضافه کنند. همچنین این نوشیدنی به دلیل پایین بودن میزان قند طبیعی و پروتئین نسبتاً بالای آن، برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است.
طرز تهیه شیر بادام خانگی
درست کردن شیر بادام خانگی کار نسبتاً سادهای است. کافیست یک لیوان مغز بادام را خیس کرده و پس از مخلوط کردن با آب به کمک میکسر، آن را از صافی رد کنید. در ادامه به جزئیات و نکات مهم برای درست کردن این نوشیدنی گیاهی خوشمزه میپردازیم.
مواد لازم
مغز بادام درختی: یک لیوان (۲۰۰ گرم)
آب: یک الی چهار لیوان
پودر کاکائو، عسل، خرما: به دلخواه
آماده سازی بادام
یک لیوان بادام را به مدت یک دقیقه در
۱.۵ لیتر آب بجوشانید.
سپس بادامها را از روی شعله برداشته و
داخل آب یخ بریزید. در این مرحله، میتوانید پوست قهوهای رنگ بادام را به راحتی
جدا کنید.
مغز بادام ها را داخل یک ظرف آب ریخته و
اجازه دهید به خوبی خیس شوند. بهتر است مغز بادام به مدت یک شب، یعنی حدود ۸ الی
۱۲ ساعت خیس بخورد.
مخلوط کردن مغز بادام با میکسر
پس از آبکش کردن بادام، آن را با مقداری آب داخل مخلوط کن ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید تا مایهٔ خمیری یکدستی حاصل شود.
مقدار آب مورد نیاز در این مرحله، به
غلظت مورد انتظار شما بستگی دارد. میتوانید به ازای یک لیوان بادام، یک لیوان آب
اضافه کنید. در این صورت شیر بادام غلیظ تری خواهید داشت. میتوانید به ازای یک لیوان
مغز بادام، ۴ لیوان آب اضافه کنید که در این صورت شیر بادام شما رقیقتر خواهد
بود. بیشتر از ۴ لیوان آب توصیه نمیشود.
به صورت دلخواه میتوانید هنگام مخلوط
کردن آب و مغز بادام، مقداری خرما، پودر کاکائو یا عسل به این ترکیب اضافه کنید تا
شیر بادام طعم بهتری داشته باشد.
در صورتی که شیر بادام را برای کودکان
درست میکنید، حتماً از آب جوشیده شده استفاده کنید.
چگونه شیره بادام را بگیریم
در مرحلهٔ پایانی، کافیست مخلوط خمیری
به دست آمده را با کمک یک تنظیف تمیز صاف کنید تا شیر بادام به دست آید. نوشیدنی
شما آمادهٔ صرف کردن است.
برای اینکه شیربادام کیفیت بیشتری داشته
باشد، میتوانید مجدداً آن را صاف کنید.
میتوانید مخلوط کردن مغز بادام و گرفتن
عصارهٔ بادام را در دو مرحله انجام دهید. بار اول مغز بادام را با یک لیوان آب
مخلوط کرده و آن را صاف کنید. سپس مواد باقی مانده و بادامهای خرده و شکسته را با
یک لیوان آب دیگر مخلوط کرده و مجددا صاف کنید.
تفالهٔ بادام باقی مانده را میتوانید
در شیرینیپزی مورد استفاده قرار دهید. برای این منظور، خمیر باقی مانده را در ظرفی
بریزید تا خشک شود. سپس آن را آسیاب کرده و به عنوان آرد بادام مورد استفاده قرار
دهید.
برای نگهداری از شیر بادام، بهتر است آن
را داخل ظرف شیشهای دردار بریزید. این نوشیدنی را میتوانید به مدت ۳ الی ۴ روز
در یخچال نگهداری کنید.
کدخبر: 15614