یکشنبه، 16 مهر 1402 - 21:20

ارزآوری 400 میلیون‌دلاری مؤسسه رازی برای کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی، گفت: مؤسسه رازی پیش‌گام و پایه‌گذار فناوری بیوتکنولوژی کشور بوده و محصولات متنوع این مؤسسه، مؤید این مطلب است.

علم و فناوری. امید بانوان؛ دکتر «مجتبی خیام نکویی» در جلسه بازدید دبیر شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی از مؤسسه رازی بیان کرد: مؤسسه رازی مهم‌ترین مرکز دامپزشکی و تولید واکسن‌های این حوزه است و امیدوار هستیم بازدید امروز که با روز دامپزشکی تقارن دارد، منشأ تحول و خدمات گسترده برای این مجموعه و بخش کشاورزی کشور باشد.

 وی در ادامه به مهم‌ترین چالش بخش کشاورزی در سال‌های پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: در ۴۴ سال اخیر، به‌رغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری، اما بخش کشاورزی و امنیت غذایی در دولت‌های مختلف، در اولویت نبوده و بودجه و اعتبارات کمی به این بخش تعلق یافته و همین امر موجب شده نقش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مراکز تابعه این سازمان که مهم‌ترین تأمین‌کننده امنیت غذایی کشور شمرده می‌شوند، به‌درستی تبیین نشود و مورد کم‌لطفی قرار گیرد.

 معاون وزیر جهاد کشاورزی، تشکیل شورای راهبردی تحقیقات دامپزشکی به دبیری رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی را از اقدامات مهم این سازمان برشمرد و تأکید کرد: مؤسسه رازی به‌رغم تولیدات گسترده و خدمات فراوان، کمتر معرفی شده درحالی‌که ۹۳ درصد واکسن‌های دام، ۳۲ درصد واکسن‌های طیور، ۸۰ درصد واکسن‌های پزشکی و نیمی از سرم‌های درمانی ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی کشور در این مؤسسه تولید می‌شود.

دکتر خیام نکویی، تصریح کرد: در مباحث فناوری و بیوتکنولوژی که امروز به‌عنوان زیربنای توسعه کشور بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته، مؤسسه رازی پیش‌گام و پایه‌گذار بوده و محصولات متنوع این مؤسسه موید این مطلب است.

 رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به اهمیت استراتژیک و مهم مؤسسه رازی در کشور، گفت: تولیدات این مؤسسه بیش از ۴۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری به ارمغان آورده و سلامتی جامعه مرهون واکسن‌ها و فراورده‌های بیولوژیک مؤسسه رازی است .

 وی، میزان ارزآوری تولیدات مراکز و مؤسسات تابعه سازمان تات را یک میلیارد و 500 میلیون دلار اعلام کرد.

دکتر خیام نکویی، همچنین با اشاره به لزوم جذب نخبه و تقویت منابع اعتباری سازمان تات، خواستار ورود شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی مبنی بر تسهیل روابط این سازمان با سازمان‌های برنامه‌وبودجه و امور استخدامی کشور شد.

کدخبر: 15939


۵ گروهی که باید بنزین ۵۰۰۰ تومانی بزنند
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise