چهارشنبه، 26 آذر 1404 - 22:36

تحلیل مدیرکل سیاسی البرز: بحران‌ها، پنجره سیاستی برای اصلاح حکمرانی هستند

مدیرکل سیاسی استانداری البرز در همایش حکمرانی تأکید کرد: بحران‌ها می‌توانند با آشکار کردن ضعف‌ها، «پنجره سیاستی» برای اصلاحات اساسی بگشایند. مریم اسماعیلی‌فرد هشدار داد این اتفاق تنها با آمادگی نهادی و فکری ممکن است و برای استفاده از این فرصت، نهادینه‌سازی تصمیم‌گیری در بحران و فعال‌سازی «ذخیره سیاستی» کشور ضروری است.

البرز. امید بانوان؛ «مریم اسماعیلی‌فرد» در دومین همایش بین المللی حکمرانی و کشورداری در ایران که به میزبانی دانشگاه خوارزمی برگزار شد، با اشاره به مدل جریان‌های چندگانه در سیاستگذاری عمومی اظهار کرد: بسیاری از مسائل حکمرانی سال‌ها در نظام اداری و اجرایی کشور وجود دارند، اما تنها در شرایط خاص و بحرانی به‌عنوان مسئله‌ای جدی وارد دستور کار تصمیم‌گیری می‌شوند.

وی افزود: زمانی اصلاحات بزرگ امکان‌پذیر می‌شود که جریان مسئله، جریان سیاست‌ها و جریان سیاسی به‌طور هم‌زمان به هم متصل شوند؛ این هم‌زمانی همان چیزی است که از آن به‌عنوان پنجره سیاستی یاد می‌شود.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری البرز با اشاره به تجربه بحران‌ها و شرایط ویژه، از جمله جنگ ۱۲ روزه، تصریح کرد: چنین رویدادهایی ضعف‌های ساختاری، ناهماهنگی‌های نهادی و کاستی‌های فرایند تصمیم‌گیری را آشکار می‌کند و موجب افزایش هزینه عدم‌تصمیم‌گیری می‌شود. در این شرایط، اصلاحاتی که پیش‌تر با مقاومت مواجه بودند، به یک ضرورت تبدیل می‌شوند.

اسماعیلی‌فرد با تأکید بر اینکه بحران‌ها الزاماً به اصلاح حکمرانی منجر نمی‌شوند، خاطرنشان کرد: اگر آمادگی نهادی و فکری وجود نداشته باشد، پنجره‌های سیاستی به‌سرعت بسته می‌شوند و حتی ممکن است الگوهای ناکارآمد گذشته بازتولید شوند.

وی در بخش پایانی سخنان خود، سه پیشنهاد سیاستی برای استفاده مؤثر از فرصت‌های اصلاح ارائه داد و گفت: نهادینه‌سازی تصمیم‌گیری در شرایط بحران، فعال‌سازی ذخیره سیاستی کشور از طریق تبدیل پژوهش‌ها و سیاست‌نامه‌ها به بسته‌های آماده اجرا، و تقویت کارآفرینان سیاستی در درون دولت، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به اصلاح پایدار حکمرانی کمک کند.

مدیرکل سیاسی استانداری البرز با اشاره به نقش اساتید دانشگاه و مدیران اجرایی در این فرآیند تأکید کرد: پنجره‌های سیاستی خودبه‌خود به اصلاح منجر نمی‌شوند و این نخبگان فکری و اجرایی هستند که باید با تصمیم‌گیری به‌موقع، از این فرصت‌ها برای بهبود حکمرانی استفاده کنند. 

کدخبر: 20610


نخستین رویداد بزرگ «فناوری‌های دیجیتال در صنعت» استان البرز
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise