دوشنبه، 22 تیر 1405 - 20:10

دو ابتکار ایران برای زنان جهان اسلام؛ از شبکه امداد تا نشان تجاری مشترک

جمهوری اسلامی ایران در نهمین اجلاس سازمان همکاری اسلامی در امور زنان، با ارائه دو پیشنهاد راهبردی برای تشکیل «شبکه زنان امدادگر جهان اسلام» و ایجاد «نشان مشترک محصولات تولیدی زنان مسلمان»، الگوی جدیدی از همبستگی اقتصادی و اجتماعی را برای کشورهای اسلامی ترسیم کرد.

بینالملل.امید بانوان؛ زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، با تأکید بر ظرفیت‌های عظیم زنان ایرانی در عرصه‌های علمی و مدیریتی، اظهار داشت که این پیشنهادات بر پایه ارزش‌های مشترک جهان اسلام از جمله عدالت، تعاون و مسئولیت اجتماعی تدوین شده است تا زمینه هم‌افزایی بیشتر میان کشورهای اسلامی فراهم شود.

پیشنهاد اول: شبکه زنان امدادگر؛ تکیه‌گاه امنیت در بحران‌ها

در نهمین اجلاس سازمان همکاری اسلامی در امور زنان با تکیه بر تجربه موفق حضور بانوان در جمعیت هلال‌احمر ایران، پیشنهاد تشکیل «شبکه زنان امدادگر جهان اسلام» مطرح شد. هدف از این شبکه، پیوند میان متخصصان زن کشورهای اسلامی شامل پزشکان، پرستاران، روان‌شناسان و مددکاران است تا در شرایط بحرانی، حمایت از زنان و کودکان آسیب‌دیده با کارآمدی بیشتری انجام شود. بهروزآذر تأکید کرد که زنان در بحران‌ها آسیب‌پذیرترین گروه هستند و حضور امدادگران زن، راهکاری برای دیده‌شدن صدای آنان است.

پیشنهاد دوم: نشان تجاری مشترک؛ رونق بازار هنر بانوان مسلمان

دومین ابتکار ایران، طراحی «نشان مشترک محصولات تولیدشده توسط زنان مسلمان» است. این طرح با هدف تسهیل دسترسی تولیدات خانگی و صنعتی زنان به بازارهای کشورهای عضو ارائه شده است. ایجاد بسترهای دیجیتال برای فروش محصولات، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک و آموزش‌های برندسازی، از جمله ابزارهایی است که می‌تواند اعتماد مصرف‌کنندگان را جلب کرده و مسیر صادرات محصولات زنان مسلمان را هموارتر کند.

در پایان، نماینده ایران با تأکید بر اینکه برای ساخت آینده نباید منتظر شرایط آرمانی ماند، خواستار همبستگی کشورهای اسلامی برای تحقق این طرح‌ها به عنوان پل‌هایی برای همکاری‌های پایدار شد.

سخن‌نکته: 

توانمندسازی در سایه همبستگی

این پیشنهادات نشان‌دهنده تغییر نگاه از «حمایت منفعلانه» به «توانمندسازی فعال» است. تشکیل شبکه امدادگر و ایجاد برند مشترک، یعنی درک این واقعیت که قدرت جهان اسلام در گرو اتحاد ظرفیت‌های خُرد و کلان زنان آن است. ایران با این ابتکارات، تلاش دارد تا تجربه موفق خود را در مدل‌های «مدیریت بحران زن‌محور» و «اقتصاد خُرد خانواده‌بنیان» به سطحی فرامنطقه‌ای ارتقا دهد.

کدخبر: 21540


پایگاه خبری تحلیلی «نجوای آگاهی»
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise