خوردن گوشت قرمز منجر به بلوغ زودرس دختران میشود
محققان دریافته اند مصرف مکرر گوشت قرمز ممکن است منجر به بلوغ زودرس در دختران شود. بلوغ زودرس از عوامل مرتبط با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، بیماری قلبی، چاقی و دیابت بشمار میآید.
کرج - امید بانوان: مهر نوشت؛ تحقیقات محققان دانشگاه میشیگان آمریکا نشان میدهد دوره بلوغ دخترانی که به طور مکرر گوشت قرمز مصرف میکنند به طور میانگین ۵ ماه زودتر از دختران دیگر آغاز میشود. بالعکس دخترانی که بیش از یک بار در هفته ماهیهای چرب نظیر ماهی تن و ساردین مصرف میکنند، آغاز دوره بلوغشان دیرتر از دخترانی خواهد بود که ماهی یکبار یا کمتر گوشت مصرف میکنند.
«اریکا جنسن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «نتایج این مطالعه بسیار مهم است چراکه میتواند در توضیح علت ارتباط مصرف گوشت قرمز در اوایل زندگی و افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه در سنین بالاتر نقش داشته باشد.»
در این مطالعه، محققان رژیم غذایی عادی ۴۵۶ دختر ۵ تا ۱۲ ساله را قبل از رسیدن به بلوغ مورد بررسی قرار دادند. این دختران به مدت ۶ سال تحت نظر بودند. میزان گوشت قرمز مصرف شده توسط این دختران از کمتر از چهار بار در هفته تا دو بار در روز دسته بندی شد. دخترانی که بیشترین میزان گوشت را مصرف میکردند به طور میانگین در سن ۱۲ سال و سه ماه بلوغ شان آغاز شد، درحالیکه دخترانی که کمتر گوشت میخوردند بلوغ شان از سن ۱۲ سال و ۸ ماه آغاز شد. آن دسته از دخترانی که غالب اوقات ماهیهای چرب می خوردند دوره بلوغشان در سن ۱۲ سال و ۶ ماه آغاز شد.
ممکن است ۵ ماه مدت زمان زیادی به نظر نرسد، اما در مورد مطالعه جمعیتی رقم قابل توجهی خواهد بود. به گفته جنسن، «این تفاوت حائز اهمیت است چراکه با ریسک ابتلا به بیماری در سنین بالا مرتبط است.»
انتهای پیام/
کدخبر: 342