طرز تهیه “شله زرد” برای افطارهای ماه مبارک
امیدبانوان- شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم و یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ میشود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که بدون هیچ فنون پیچیدهای میتوانید یک شله زرد خوشمزه و دلچسب تهیه نمایید.
کرج- امیدبانوان؛ آشپزی حس لذت بخشی دارد، مخصوصاً اینکه “شله زرد” را با بهترین فوت و فنها درست کرده و به عنوان نذری در بین مردم تقسیم نمایید. در این بخش با ماه همراه باشید تا برای پخت یک شله زرد لذیذ راهنماییتان کنیم.
مواد لازم برای تهیه شله زرد:
برنج خیس کرده: 2 پیمانه
شکر: 4 پیمانه
کره گیاهی: 50 گرم
زعفران: 1 مثقال
گلاب: 1 پیمانه
روغن: 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: به مقدار لازم
قبل از پخت حتماً به این چند نکته باید توجه کنید:
1- نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.
2- برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد و همچنین برنجهای معمولی عکس این قضیه را شامل می شوند و ما بین 12 الی 24 ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج نیاز است.
طرز تهیه شله زرد:
مرحله اول: پختن برنج
ابتدا باید برنج را شسته و به مدت 12 الی 24 ساعت از شب قبل با 12 الی 13 لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتاً زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلاً برنج را هم بزنید.
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنج، آب اضافه کنید چون این کار باعث میشود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر
وقتی برنج کاملاً شفته شد و به اصطلاح وا رفت، باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلاً نگران نباشید که برنج شما در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل میشود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یکربع هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: افزودن زعفران
در مرحله بعد باید زعفران را بسابید و با آب دم کنید و خلال بادام را با یک پیمانه گلابی که داشتیم خیس دهیم تا عطر بادام چند برابرشود. سپس زعفران دمکشیده را بریزید.
مرحله چهارم: اضافه کردن خلال بادام و گلاب
همچنین خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن کره و روغن
باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و برای اینکه شعله زردتان شفاف تر شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم.
بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد، حرارت را خاموش میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا کاملاً دم بکشد.
مرحله ششم: سرو شله زرد
سپس شله زرد را در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه با دارچین، خلال پسته و بادام تزئین میکنیم.
کدخبر: 4693