سه‌شنبه، 24 فروردین 1400 - 17:19

طرز تهیه “شله زرد” برای افطارهای ماه مبارک

امیدبانوان- شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم و یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ می‌شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که بدون هیچ فنون پیچیده‌ای می‌توانید یک شله زرد خوشمزه و دلچسب تهیه نمایید.

کرج- امیدبانوان؛ آشپزی حس لذت بخشی دارد، مخصوصاً اینکه “شله زرد” را با بهترین فوت و فن‌ها درست کرده و به عنوان نذری در بین مردم تقسیم نمایید. در این بخش با ماه همراه باشید تا برای پخت یک شله زرد لذیذ راهنمایی‌تان کنیم.

 

مواد لازم برای تهیه شله زرد:

برنج خیس کرده: 2 پیمانه

شکر: 4 پیمانه

کره گیاهی: 50 گرم

زعفران: 1 مثقال

گلاب: 1 پیمانه

روغن: 1 قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادام: به مقدار لازم

 

قبل از پخت حتماً به این چند نکته باید توجه کنید:

1- نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب می‌کنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

2- برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد و همچنین برنج‌های معمولی عکس این قضیه را شامل می شوند و ما بین 12 الی 24 ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج نیاز است.

 

طرز تهیه شله زرد:

مرحله اول: پختن برنج

ابتدا باید برنج را شسته و به مدت 12 الی 24 ساعت از شب قبل با 12 الی 13 لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتاً زیاد قرار می‌دهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار می‌دهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلاً برنج را هم بزنید.

وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنج، آب اضافه کنید چون این کار باعث می‌شود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.

 

مرحله دوم: اضافه کردن شکر

وقتی برنج کاملاً شفته شد و به اصطلاح وا رفت، باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلاً نگران نباشید که برنج شما در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می‌شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک‌ربع هم بزنید تا ته نگیرد.

 

مرحله سوم: افزودن زعفران

در مرحله بعد باید زعفران را بسابید و با آب دم کنید و خلال بادام را با یک پیمانه گلابی که داشتیم خیس دهیم تا عطر بادام چند برابرشود. سپس زعفران دم‌کشیده را بریزید.

 

مرحله چهارم: اضافه کردن خلال بادام و گلاب

همچنین خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید.

 

مرحله پنجم: اضافه کردن کره و روغن

باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و برای اینکه شعله زردتان شفاف تر شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده می‌کنیم.

بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد، حرارت را خاموش میک‌نیم و در ظرف را می‌گذاریم تا کاملاً دم بکشد.

 

مرحله ششم: سرو شله زرد

سپس شله زرد را در ظرف مناسب سرو می‌کنیم و به دلخواه با دارچین، خلال پسته و بادام تزئین می‌کنیم.

 

کدخبر: 4693


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise