یکشنبه، 29 فروردین 1400 - 18:33

سوپ شیر، یک افطاریِ دلچسب

امیدبانوان- سوپ شیر یکی از انواع سوپ‌های معروف و پر مصرف در سراسر جهان است. سوپ شیر انواع مختلفی دارد و با مواد مختلفی طبخ می‌شود. بعضی آشپزها سوپ شیر را با مخلوط خامه درست می‌کنند که باعث می‌شود کالری این سوپ افزایش یابد و برای سفره‌های افطار، گزینۀ مناسبی است.

 

کرج- امیدبانوان؛ محبوب‌ترین نوع سوپ شیر، سوپ شیر به همراه جو پرک یا جو پوست کنده است که طعم بسیار خوبی دارد که تقریباً همه آن‌را می‌پسندند. سوپ شیر را می‌توانید در مهمانی‌های خود به عنوان یک پیش‌غذای خوشمزه و دوست‌داشتنی سرو کنید. سوپ شیر بیشتر به عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود ولی شما می‌توانید این سوپ خوشمزه را به عنوان یک غذای کامل و مقوی برای خانواده تهیه کنید. به سوپ شیر در صورت تمایل و برای زیبایی بیشتر سوپ مواد دیگری مثل ذرت هم می‌توانید اضافه کنید. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر سوپ شیر تهیه کنید.

 

مواد لازم سوپ شیر:

  • سینه مرغ ۱عدد
  • جو پرک ۱۰۰ گرم
  • هویج متوسط ۱ عدد
  • قارچ  ۲۵۰گرم
  • شیر ۵۰۰ سی سی ( نیم لیتر )
  • آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی

 

طرز تهیه سوپ شیر:

مرحله اول: تفت دادن پیاز

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید ، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و سبک شود.پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانیکه زردچوبه کاملا با پیاز یکدست شود(اگر دوست دارید سوپ شما سفید بماند زردچوبه را خیلی کم یا حذف کنید).

 

مرحله دوم: پخت مرغ

 در مرحله بعدی سینه مرغ را پس از شستشو به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید ، پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. پس از اینکه مرغ پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود سپس به صورت ریش ریش ریز خرد کنید.

 

مرحله سوم: افزودن هویج و جو

هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید. پس از خرد کردن هویج آنرا به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید. در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد ، جو پرک حدود دو ساعت باید روی حرارت بماند تا لعاب بیندازد.نکته مهم در این مرحله این است که جو پرک سریع به ته قابلمه می چسبد ، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد. پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت مرغ ریش ریش را به همراه شیر به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید شیر به خورد مواد برود.

 

مرحله چهارم: پخت سوپ شیر

در همین حین قارچ را به صورت دلخواه خرد کنید (برای زیباتر شدن سوپ بهتر است به صورت ورقه ای خرد کنید) و با مقداری روغن در یک تابه کوچک تفت دهید تا قارچ نرم شود. آبلیمو را هم در این مرحله به قارچ اضافه کنید تا از سیاه شدن قارچ جلوگیری کند.پس از اینکه قارچ را تفت دادید و نرم شد آنرا به قابلمه سوپ اضافه کنید. در این مرحله نمک و فلفل سوپ را اندازه گیری کنید و در صورت کمبود نمک یا فلفل سیاه اضافه کنید. اگر می‌خواهید سوپ خیلی غلیط نباشد آنرا پس از چند قُل از روی حرارت بردارید.توجه داشته باشید سوپ شیر هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند سفت‌تر می‌شود. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپ‌خوری بکشید و با جعفری خرد شده تزئین کنید. اگر مشکلی با کالری و چربی خامه ندارید می‌توانید کمی خامه هم به سوپ اضافه کنید.

 

اضافه کردن خامه

در صورتی که می‌خواهید سوپ شیر را با خامه سرو کنید زمانی که سوپ را از روی حرارت برداشتید به اندازه یک تا ۲ قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یکدست شود. اضافه کردن خامه باعث می‌شود کالری سوپ بالا برود ولی طعم آنرا خیلی خوشمزه‌تر می‌کند.

 

نوش جان...

کدخبر: 4759


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise