سه‌شنبه، 21 اردیبهشت 1400 - 16:00

نان پختن در خانه با طعمِ گردو خرما

یکی از نان‌های خوشمزه و پرطرفدار، نان مغزدار است که با مواد متنوعی درست می‌شود. نان مغزدار گردو و خرما از آن‌دست نان‌هایی است که علاوه بر لذیذ بودن، خواص مغذی زیادی دارد و برای سفره افطار گزینه‌ای دلچسب است.

البرز- امیدبانوان؛ نان مغزدار گردو و خرما، نانی ساده و خوشمزه است و با ظاهر اشتها برانگیزی که دارد، می‌توانید در هر میان‌وعده و کنار چای، از طعم سبک آن احساس خوبی داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا این نان خوشمزه را در خانه تهیه نماییم.


مواد لازم:

آرد سفید: حدود ۲٫۵ پیمانه
شیر ولرم: یک دوم  پیمانه
روغن مایع: یک سوم پیمانه
تخم مرغ: ۱ عدد
شکر: ۵ قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ پنس
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
خرما: ۱۵ عدد
مغز گردو: 4 قاشق غذا خوری

طرز تهیه:

برای تهیه این نان خوشمزه ابتدا خمیر مایه را با مقداری شیر ولرم و یک قاشق شکر مخلوط کنید و در ظرف را بگذارید و ده دقیقه صبر کنید تا به عمل بیاید و پف کند.

سپس تخم مرغ را به همراه وانیل و باقیمانده شکر داخل یک ظرف مناسب به خوبی هم بزنید تا کرمی رنگ و کشدار شود، سپس روغن مایع و نمک را اضافه کنید و پس از کمی هم زدن خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید.

در مرحله بعدی آرد را دو مرتبه الک کنید و سپس کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. خمیر باید مقدار خیلی کمی چسبندگی داشته باشد به همین خاطر مراقب باشید بیش از حد آرد اضافه نکنید، چون خمیر خشک می‌شود.

سپس  یک ظرف گود را با روغن چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و یک پارچه هم روی ظرف بیندازید و به آن استراحت  دهید تا حجمش دو برابر شود.

بعد از یک ساعت خمیر را دوباره ورز دهید تا هوای اضافه خمیر گرفته شود و بعد خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و  هر قسمت را به صورت دایره‌ای با وردنه باز کنید.سپس وسط هر خمیر مقدار خرمای بدون هسته و مغز گردو قرار دهید و لبه‌های آنرا مانند پیراشکی گوشت روی هم بر می‌گردانیم و با چنگال به هم بچسبانید. در ادامه یک قالب مناسب را چرب کنید و خمیرها را کنار هم داخل قالب بچینید.

حالا با چاقو می‌توانید طرح دلخواه خود را روی خمیر بیندازید یا اینکه به صورت ساده آن‌را را رومال کنید. برای رومال کردن خمیر ۱ قاشق غذاخوری شیر را با یک زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده مخلوط می کنیم و روی خمیر می‌مالیم.

سپس با چاقو می‌توانید طرح دلخواه خود را روی خمیر بیندازید یا اینکه به صورت ساده آن‌را را رومال کنید و فر را با ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود و روی خمیر را هم به مدت ۱۵ دقیقه با یک پارچه تمیز بپوشانید تا کمی استراحت کند. پس از ۱۵دقیقه نان را در فر قرار دهید.

نیم ساعت تا 40 دقیقه زمان نیاز دارید تا نان داخل فر بپزد، بعد از اینکه نان پخت کمی آن‌ها را خنک کنید سپس از قالب خارج کنید. برای درخشان‌تر شدن نان مغزدار می‌توانید با قلم‌مو کمی شربت بار سرد یا عسل روی آن بمالید.

 

نوش جان...

کدخبر: 5139


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise