دوشنبه، 27 اردیبهشت 1400 - 19:30

فالوده شیرازی برای عصرهای بهاری

امید بانوان- به جرأت می‌توان گفت فالوده شیرازی یکی از محبوب‌ترین دسرهایی است که در سراسر دنیا نیز این فالوده را به این نام می‌شناسند. این دسر در فصل بهار و تابستان برای رفع عطش گزینۀ بسیار مناسبی است و به راحتی در منزل تهیه می‌شود.

البرز- امید بانوان؛ در وضعیت فعلی، نه می‌توان به شیراز سفر کرد و فالوده‌های شیرازی را نوش جان کرد؛ نه می‌توان به فالوده‌های بستنی‌فروشی‌ها اعتماد کرد. بهترین کار این است که در خانه دست به کار شویم و خودمان فالوده درست کنیم. با ما همراه باشید.

 

دستور تهیه فالوده شیرازی روش اول:

مواد لازم برای فالوده:

نشاسته100 گرم

آب ولرم 800 میلی لیتر

آب150 میلی لیتر

گلاب 2 قاشق غذاخوری

شکر140 گرم

 

طرز تهیه فالوده بدون دستگاه:

ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا برای 5 دقیقه ریز جوش بزند و شربت کمی غلیظ شود.

بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کرده و شربت را به یک کاسه فلزی انتقال دهید، گلاب را به شربت اضافه کرده و آن را برای 4ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. بعد از اینکه شربت یخ زد آن را بیرون آورده و با چنگال مخلوط کنید و مجدد به فریزر برگردانید.

 نشاسته را با نیمی از آب ولرم مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شود.

نصف دیگر آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. مخلوط نشاسته  را  به آب در حال جوش اضافه کرده و  مدام هم بزنید تا حالت جامد پیدا کرده و خمیری شکل شود. بعد از اینکه خمیر خوب پخت و وسط قابلمه جمع شد شعله را خاموش کنید و خمیر را برای چند ثانیه با همزن بزنید. 

خمیر را تا داغ است داخل قیف بریزید و با ماسوره ای با سوراخ های ریز داخل کاسه حاوی آب و یخ بریزید تا رشته های فالوده آماده شود. در این روش باید دقت داشته باشید که موقع زدن فالوده ماسوره را حتما داخل آب سرد فرو کنید تا رشته ها بعد از خارج شدن از قیف خودش را بگیرد.

بعد از اینکه همه مواد را ماسوره زدید رشته های فالوده را از آب خارج کرده و داخل شربت بریزید و مخلوط کنید. مخلوط شربت و فالوده مجدد به فریزر برگردانید تا یخ بزند.

بعد از اینکه فالوده یخ زد آن را از فریزر خارج کرده و با آبلیمو یا آب مربای آلبالو و تمشک سرو نمایید.

 

دستور تهیه فالوده شیرازی روش دوم:

مواد لازم برای فالوده شیرازی:

نشاسته 700 گرم

آب یک و نیم لیتر

 

مواد شربت فالوده:

شکر 500 گرم

آب 700 سی سی

گلاب نصف استکان

 

طرز تهیه فالوده با دستگاه:

ابتدا نشاسته و آب را با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید تا بخوبی با هم ترکیب شوند. مخلوط نشاسته و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا نشاسته خمیری شکل شده و وسط ظرف جمع شود. دقت داشته باشید که مواد را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد برای این کار 20 دقیقه تا نیم ساعت زمان لازم است.

در این مرحله خمیر را داخل دستگاه فالوده ساز بریزید و یک کاسه حاوی آب سرد را در مقابل خروجی دستگاه قرار دهید تا رشته های فالوده داخل آن بریزد و خودش را ببندد. بعد از اینکه رشته ها آماده شدند آب فالوده را برای چند بار عوض کنید و آب یخ داخل آن بریزید تا کاملا خنک شود. اگر دستگاه فالوده ساز ندارید میتوانید خمیر را داخل چرخ گوشت بریزید و رشته های فالوده را آماده کنید. رشته های فالوده را داخل شربت بریزید و بعد از مخلوط کردن با آب لیمو و یا آب مربای آلبالو سرو نمایید.

 برای درست کردن شربت همه  مواد را با هم مخلوط کرده و داخل دستگاه بستنی ساز بریزید تا یخ زده شود. اما اگر دستگاه بستنی ساز ندارید از این روش استفاده کنید. ابتدا یک کاسه کوچک را داخل یک ظرف بزرگتر قرار داده و مابین آن ها را با یخ پر کنید و روی یخ‌ها کمی نمک بپاشید تا سرمای بیشتری تولید شود.

حالا همه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و داخل کاسه کوچکتر بریزید و با همزن مرتب هم بزنید تا مواد حالت جامد پیدا کند. اما روش سوم برای درست کردن شربت به این شکل است که همه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف فلزی بریزید وداخل فریزر بگذارید تا یخ بزند. هر نیم ساعت یک بار شربت را از فریزر خارج کرده و کمی هم بزنید و مجدد به فریزر برگردانید تا به‌خوبی یخ زده و به شکل دلخواه درآید. 

نوش جان...

 

کدخبر: 5211


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise