سه‌شنبه، 05 اسفند 1404 - 21:51

خبر خوش برای جوانان و شرکت‌های نوپا در البرز؛ پروسه دانش‌بنیان شدن «یک ماهه» شد

رئیس پارک علم و فناوری البرز از اجرای «طرح نوشناس» و اختصاص سهمیه ویژه برای دانش‌بنیان شدن ۵۰ شرکت جدید در استان خبر داد و تأکید کرد: هدف ما بازگشت خودباوری به جوانان و مهندسان البرزی است.

البرز. امید بانوان؛ در جریان امضای تفاهم‌نامه با سازمان نظام مهندسی کشاورزی البرز، «مهدی عباسی» رئیس پارک علم و فناوری استان از تسهیلات بی‌سابقه برای شرکت‌های فناور پرده برداشت.

وی با اشاره به اینکه پارک البرز در همسایگی بزرگترین پژوهشکده‌های کشور (نظیر رویان و ذخایر ژنتیکی) قرار دارد، این نزدیکی را «موهبتی برای جوانان استان» دانست تا ایده‌های خود را به ثروت تبدیل کنند.

 وی با بیان اینکه البرز رتبه ۲ کشوری در تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کشاورزی را دارد، اعلام کرد: «طبق طرح جدید، روند طولانی ۶ ماهه برای دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها به کمتر از یک ماه رسیده است.»

وی همچنین به اختصاص اعتبار ویژه برای توانمندسازی شرکت‌های نوپا اشاره کرد و گفت: «بزرگترین مشکل ما در دانشگاه‌ها، عدم باور به توانمندی جوانان است. این تفاهم‌نامه امضا شد تا مهندسان جوان بدانند ۱۱۰ خدمت دولتی به‌صورت اتوماتیک پشتوانۀ ایده‌های آن‌هاست.» با همکاری استانداری البرز، فضاهای اداری در شهرستان‌ها نیز در اختیار توسعه فناوری قرار خواهد گرفت تا دسترسی جوانان در سراسر استان به این امکانات عادلانه شود.

وی همچنین از مصوبه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای توسعه فناوری خبر داد که می‌تواند مسیر اشتغال تخصصی را برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دگرگون کند. هدف اصلی این طرح‌ها، بازگرداندن خودباوری به جوانانی است که سرمایه‌های اصلی کشور هستند.

وی در پایان با بیان اینکه جیدیپی (GDP) اقتصاد دانشبنیان در کشور ما ۴ درصد است که نسبت به سایر کشورها سهم ناچیزی است، گفت: یکی از علل این موضوع عدم خودباوری است. ما دانشمندان و متخصصان برجسته و تراز اولی داریم؛ اما در بحث تجاریسازی ایدهها و جیدیپی کشور یا حتی استان خود نیز چندان تأثیرگذار نبودهاند!

شاید بپرسید GDP چیست؟

در این خبر به سهم ۴ درصدی دانش‌بنیان‌ها در GDP اشاره شد. GDP یا همان «تولید ناخالص داخلی»، در واقع مجموع ارزش تمام کالاها و خدماتی است که در یک کشور تولید می‌شود. وقتی می‌گوییم سهم دانش‌بنیان در آن کم است، یعنی هنوز بخش بزرگی از ثروت ما از راه علمی به دست نمی‌آید. افزایش این سهم به معنای جایگزینی «دانش» به جای «نفت» در سفره‌های مردم است؛ مسیری که با حمایت از جوانان خلاق البرزی هموار خواهد شد.

کدخبر: 21095

عکاس: تیلدا حسینی

خبرنگار: تیلدا حسینی

منبع: امید بانوان


پایگاه خبری تحلیلی «نجوای آگاهی»
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise