پنجشنبه، 21 خرداد 1405 - 01:01

سهم ۸۰ درصدی بانوان از پادشاهی در اقتصاد خلاق؛ «مانوین» سکوی پرتاب زنان کارآفرین می‌شود؟

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه بیش از ۸۰ درصد فعالان صنایع‌دستی و بخش عمده‌ای از مجوزهای مشاغل خانگی متعلق به کارآفرینان زن است، خواستار تبدیل رویداد ملی «مانوین» به بستری برای آموزش، تجاری‌سازی و اتصال مستقیم تولیدات خانگی به بازارهای داخلی و جهانی شد.

علم و فناوری. امید بانوان؛ زیست‌بوم صنایع خلاق و فرهنگی در ایران، سال‌هاست که به عنوان یکی از پویاترین حوزه‌های اشتغال‌زایی غیرنفتی شناخته می‌شود. در این میان، حضور خلاقانه و پررنگ زنان نقش کلیدی در حفظ هویت ملی و توسعه کسب‌وکارهای بومی داشته است؛ روندی که در سال‌های اخیر نیازمند نگاهی فراتر از جشنواره‌های تشریفاتی و حرکت به سمت ساختارهای نوین تجاری‌سازی است.

زنان؛ سفیران فرهنگی و بازیگران اصلی اقتصاد هویت‌محور

زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، در نشست شورای سیاست‌گذاری رویداد ملی صنایع خلاق «مانوین» که در ساختمان معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، از سهم شگفت‌انگیز و ۸۰ درصدی زنان در بازار صنایع‌دستی و مشاغل خانگی کشور پرده برداشت.

بهروزآذر با تأکید بر اینکه هر محصول خلاق یا صنایع‌دستی، تنها یک کالا نیست بلکه سفیری است که بخشی از هویت و فرهنگ اصیل ایرانی را حمل می‌کند، تصریح کرد که زنان ایرانی با روحیه کارآفرینی خود می‌توانند تصویر تازه‌ای از هنر کشورمان به مخاطبان جهانی ارائه دهند و به همین دلیل، تسهیل مسیر حضور آنان در بازارهای بین‌المللی وظیفه اصلی سیاست‌گذاران است.

پنج مسیر طلایی برای نوآوری و تغییر ساختار تولید

معاون رئیس‌جمهور در ادامه این نشست، به تشریح الگوهای نوین نوآوری در اقتصاد خلاق پرداخت و ۵ مسیر اصلی را برای جهش این حوزه نام برد. به گفته وی، «ایجاد محصول جدید»، «شکل‌گیری بازارهای تازه»، «استفاده از مواد اولیه نو و سازگار با محیط‌زیست»، «طراحی ساختارهای جدید سازمانی» و «به‌کارگیری روش‌های نوین در خط تولید»، پنج ضلع اصلی تحول در صنایع‌دستی هستند. این چارچوب قرار است مبنای طراحی برنامه‌های آموزشی رویداد ملی مانوین قرار گیرد تا فعالان زن در این عرصه بتوانند دانش و مهارت‌های مدیریتی خود را همگام با استانداردهای روز دنیا ارتقا دهند.

اتصال آموزش به بازار؛ رمز گشایش قفل مشاغل خانگی

بهروزآذر با دست گذاشتن روی یکی از چالش‌های جدی کارآفرینان، «اتصال آموزش به بازار» را حلقه مفقوده این زنجیره دانست.

 وی خاطرنشان کرد که اگرچه زیرساخت‌هایی مثل بازارچه‌های محلی در کشور ایجاد شده، اما بسیاری از زنان تولیدکننده هنوز با مفاهیم مدرنی مانند نیازسنجی دقیق بازار، استانداردسازی بسته‌بندی، هویت‌بخشی و شناسنامه‌دار کردن محصولات آشنایی کافی ندارند. از همین رو، رویداد ملی مانوین که به همت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری طراحی شده و قرار است در مهرماه امسال (۱۴۰۵) به میزبانی شهر اصفهان برگزار شود، باید به عنوان یک زنجیره منسجم، خلأ بین تولیدکننده خانگی و خریدار کلان را پر کند.


 مهلت ثبت‌نام در رویداد ملی صنایع خلاق مانوین که با هدف حمایت از فعالان حوزه صنایع نرم، خلاق و فرهنگی سال جاری در اصفهان برگزار می‌شود، تا ۳۱خردادماه تمدید شد.

متقاضیان برای شرکت در رویداد می‌توانند به سامانه خدمت معاونت علمی و فناوری مراجعه کنند و برای حضور در بخش‎‎‌های «نمایشگاه مانوین»، «جشنواره مانوین» یا «فراخوان حمایتی مانوین»، پس از انتخاب هر مورد، ضمن مطالعه شرایط هر بخش، نسبت به تکمیل فرم ثبت‌نام اقدام کنند.

متقاضیان در بخش فراخوان حمایتی به صورت اولیه، براساس دسته‌بندی مرتبط با خود با انتخاب «ستاد خلاق» به عنوان مرکز هزینه، اقدام به ثبت طرح خود در یکی از دو بخش شخص حقیقی و حقوقی خواهند کرد.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحات بخش‌های رویداد ملی مانوین در پایگاه اینترنتی ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق مراجعه کنند.

سخن نکته

اگر شما هم جزو جامعه بزرگ زنان هنرمند و فعال در صنایع‌دستی استان البرز (از قالی‌بافی و سفال‌گری تا گلیم‌بافی و هنرهای چوبی ساوجبلاغ و کرج) هستید، رویداد «مانوین» در مهرماه امسال بهترین فرصت برای شماست. برای حضور در این رویداد نیازی نیست حتماً صاحب یک کارخانه بزرگ باشید؛ بلکه ایده‌های نوآورانه شما در بسته‌بندی یا ترکیب هنرهای سنتی با کاربردهای مدرن زندگی امروز، می‌تواند شما را به سرمایه‌گذاران معاونت علمی ریاست‌جمهوری متصل کند.

کدخبر: 21295


پایگاه خبری تحلیلی «نجوای آگاهی»
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise