جمعه، 06 شهریور 1405 - 18:06

معاون استاندار البرز: جوانی جمعیت باید به اولویت واقعی تبدیل شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز با تأکید بر ضرورت توجه جدی به موضوع خانواده و جوانی جمعیت گفت: اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نباید به برگزاری جلسات و ارائه گزارش‌های اداری محدود شود و باید آثار آن در زندگی واقعی مردم دیده شود.

به گزارش امید بانوان؛ قدرت‌الله سیف اظهار کرد: مسئله جمعیت تنها یک موضوع آماری نیست، بلکه با آینده اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی جامعه ارتباط مستقیم دارد و اگر امروز برای اصلاح روندهای جمعیتی برنامه‌ریزی نشود، در سال‌های آینده پیامدهای پیچیده‌تری ایجاد خواهد شد.

البرز به برنامه‌ریزی ویژه جمعیتی نیاز دارد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز افزود: این استان به دلیل مهاجرپذیری، تراکم بالای جمعیت و رشد سریع شهرنشینی، شرایط ویژه‌ای دارد و در حوزه خانواده و جمعیت نیازمند برنامه‌ریزی متناسب با اقتضائات خود است.

سیف تأکید کرد نمی‌توان نسخه‌های کلی را بدون توجه به شرایط خاص البرز اجرا کرد و جوانی جمعیت باید به یک اولویت واقعی در نظام تصمیم‌گیری استان تبدیل شود.

اجرای قانون باید قابل ارزیابی باشد

وی گفت دستگاه‌های اجرایی باید وظایف قانونی خود در حوزه جوانی جمعیت را به‌طور دقیق شناسایی کنند و برای اجرای آنها برنامه زمان‌بندی، شاخص ارزیابی و خروجی مشخص داشته باشند.

به گفته سیف، عملکرد دستگاه‌ها نیز باید بر اساس میزان تحقق اهداف و حل مسائل خانواده‌ها ارزیابی شود.

معاون استاندار البرز تسهیل ازدواج جوانان، تأمین مسکن، اشتغال، حمایت از مادران، توسعه خدمات فرهنگی و اجتماعی و کاهش موانع فرزندآوری را از محورهای مهم سیاست‌های جمعیتی دانست و افزود: سیاست جوانی جمعیت باید مجموعه عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را همزمان مورد توجه قرار دهد.

نمی‌توان دغدغه‌های جوانان را نادیده گرفت

سیف با اشاره به دغدغه‌های جوانان درباره مسکن، اشتغال، درآمد، امنیت شغلی و آینده زندگی اظهار کرد: نمی‌توان از جوانان انتظار ازدواج و فرزندآوری داشت اما نسبت به این نگرانی‌ها بی‌تفاوت بود.

او افزود: سیاست جوانی جمعیت زمانی موفق خواهد بود که خانواده احساس کند در مسیر تشکیل و توسعه خانواده تنها نیست و دستگاه‌های مسئول در کنار آن قرار دارند.

تأکید بر حمایت عملی از مادران

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز همچنین بر ضرورت حمایت عملی از مادران تأکید کرد و گفت حفظ شأن و امنیت شغلی مادران، دسترسی مناسب به خدمات بهداشتی و درمانی، توسعه زیرساخت‌های نگهداری و آموزش کودکان و ایجاد محیط‌های شهری و اجتماعی خانواده‌محور باید در برنامه دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

وی فرهنگ‌سازی را نیز در کنار حمایت‌های اقتصادی ضروری دانست و گفت موضوع جمعیت تنها با بخشنامه و تسهیلات حل نمی‌شود.

به گفته سیف، رسانه‌ها، دانشگاه‌ها، مدارس، مساجد، سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های مرجع می‌توانند در تقویت نگرش جامعه نسبت به خانواده، ازدواج و فرزندآوری نقش مؤثری داشته باشند.

رسانه‌ها در اصلاح سیاست‌های جمعیتی نقش دارند

سیف با اشاره به نقش رسانه‌ها در این حوزه خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند با روایت درست از خانواده‌های موفق، معرفی ظرفیت‌های حمایتی موجود و انعکاس مشکلات جوانان، به سیاست‌گذاری دقیق‌تر و اصلاح فرآیندهای اجرایی کمک کنند.

معاون استاندار البرز جوانی جمعیت را یک مأموریت بین‌بخشی دانست و گفت هیچ دستگاهی به‌تنهایی نمی‌تواند در این زمینه موفق شود.

وی افزود: استانداری باید با ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها، اجرای برنامه‌ها را رصد و موانع موجود را برای رفع آنها پیگیری کند.

سیف همچنین از فرمانداران، بخشداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست موضوع خانواده و جوانی جمعیت را در تصمیمات شهرستانی و دستگاهی خود مورد توجه قرار دهند و متناسب با ظرفیت هر منطقه، برنامه عملیاتی ارائه کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز در پایان تأکید کرد: باید از نگاه مقطعی به مسئله جمعیت عبور کرد و آن را به برنامه‌ای مستمر و قابل ارزیابی تبدیل کرد؛ چراکه آینده استان البرز به تصمیماتی وابسته است که امروز در حوزه خانواده، جوانان و جمعیت گرفته می‌شود.

کدخبر: 21732


پایگاه خبری تحلیلی «نجوای آگاهی»
امید بانوان
System Advertise