طرز تهیه انواع قهوه در خانه
پایگاه خبری امیدبانوان: شاید برای شما هم درست کردن قهوه در خانه، یکی از بهترین تفریحات باشد. همانطور که می دانید قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای جهان محسوب میشود و تعداد افراد زیادی در جهان در طی روز از قهوه استفاده میکنند .

بوی نان، بوی تنور- امیدبانوان؛ تحقیقات نشان داده؛ قهوه به دلیل داشتن اسید کلروژنیک باعث میشود خطر ابتلا به سرطان کبد تا 49 درصد کاهش پیدا کند و همچنین وجود منیزیم و پتاسیم در قهوه باعث از بین بردن افسردگی و جلوگیری از پوسیدگی دندان میشود.
در سال 1660 برای اولین بار مردم انگلیس با قهوه آشنا شدند و حدوداً 40 سال بعد، اولین قهوه خانه را در انگلیس تأسیس کردند .
انواع مختلف دم کردن قهوه
1- قهوه ترک
قهوه ترک خیلی راحت آسیاب میشود و معمولا با قهوه جوشهای معمولی آماده میشود.
قهوه ترک در بعضی از کشورها کمی متفاوت سرو میشود، اما در ایران مقداری پودر قهوه رو به همراه آب داخل قهوه جوش میریزیم و محلول روی حرارت قرار میدهیم و هم میزنیم تا زمانی که قهوه به نقطه جوش برسد و کفی که روی قهوه تشکیل شده شروع به بالاآمدن کند و به سمت دهانه قهوه جوش بیاد، قهوه جوش را از روی حرارت برمیداریم و قهوه را سرو می کنیم. به همین راحتی. البته نکتهای که برای تهیه قهوه ترک باید مد نظر داشته باشید این است که حتما باید روی حرارت ملایم آماده شود و نباید زودتر از 5 دقیقه حاضر گردد.
دم کردن قهوه بدون قهوه جوش
شاید خیلی از افراد قهوه جوش ندارند، اما خیلی راحت بدون قهوه جوش هم میتوان قهوه دم کنیم.
- در روش اول باید آب (مقدار لازم) را روی حرارت قرار دهیم تا به نقطه جوش برسد، در مرحله بعدی مقداری قهوه رو در یک ظرف گود میریزیم و آب جوش و به قهوه اضافه میکنیم و 3 دقیقه منتظر میمانیم تا قهوه دم بکشد، بعد از دم کشیدن قهوه، میتوانیم مایع قهوه را از یک صافی بگذرانیم و داخل ماگ یا لیوان سرو کنیم .
- در روش دوم باید مقداری آب را داخل ظرف گود روی حرارت قرار بدهیم تا به نقطه جوش برسد، سپس حدود 2 قاشق غذاخوری قهوه را داخل فیلتر قهوه میریزیم (یا از هر وسیلهای که قهوه از اون عبور نکند) . سپس فیلتر قهوه را باید داخل فنجان یا ماگ گذاشت و روی قهوه به مقدار لازم آب جوش اضافه میکنیم و حدود 3 الی 4 دقیقه منتظر میمانیم تا دم بکشد و آماده سرو شود.
2- قهوه موکا
برای تهیه قهوه موکا به اسپرسو نیاز دارید. البته میتوانید از نسکافه هم استفاده کنید. برای تهیه نسکافه باید یک قاشق مرباخوری نسکافه را داخل یک فنجان آب جوش حل کنید.
حالا شیر را داخل قابلمه یا شیر جوش بریزید و حرارت دهید تا به جوش بیاد. بعد از به جوش آمدن شیر باید انقدر با همزن هم بزنید تا روی شبر کف تشکیل شود. این نوشیدنی از چند لایه تشکیل شده. در قسمت زیر فنجان سس شکلات بریزید. سپس قهوه را اضافه کنید تا دو سوم فنجان پر شود. بعد با قاشق مقداری کف شیر و در نهایت خامه فرم گرفته بریزید. میتوانید روی خامه هم مقداری سس شکلات اضافه کنید.
3- قهوه فرانسه
دم آوری این نوع قهوه بسیار ساده است و خیلی از افراد میتوانند حتی بدون داشتن دستگاه، قهوه سرو کنند. ابتدا به مقدار لازم قهوه (1 قاشق) را داخل توری یا صافی فلزی قوری میریزیم. سپس آب جوش و به مقداری که فقط قهوهها خیس شوند، اضافه میکنیم. بعد از 30 ثانیه تمام آب جوش را به صورت دورانی روی قهوه میریزیم و 4 تا 5 دقیقه منتظر میمانیم تا قهوه دم بکشد. سپس تفاله قهوه را از قوری در میآوریم و قهوه را داخل فنجان سرو میکنیم.
4- قهوههای کیسهای
روش استفاده از قهوههای کیسهای خیلی راحت است و فقط با قراردادن کیسه قهوه در ماگ یا فنجان و ریختن آب جوش، میتوان قهوه راحتی سرو کنیم.
5- کاپوچینو
یکی دیگر از روشهای تهیه قهوه در خانه آماده کردن کاپوچینو است، برای دم کردن کاپوچینو، ابتدا باید شیر را در شیر گرم کن بریزیم (برای هر نفر، دو سوم فنجان) و کاملا داغ کنیم ولی تا حدی که بهجوش نیاید. بهترین دما برای درست کردن فوم شیر بیشتر بین 60 تا 70 درجه سانتیگراد است.
در مرحله بعد همزن را باید در سطح شیر بچرخانیم تا فوم به صورت یکدست در بیاید. سپس باید قهوه اسپرسو را آماده کنیم. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید میتوانید از اسپرسوساز موکاپ یا قهوههای فوری استفاده کنید.
حالا باید اسپرسو و شیر را داخل فنجان بریزید. در فنجان کاپوچینوخوری باید ابتدا یک سوم از اسپرسو و سپس شیر را اضافه کنیم و در آخر فوم را با قاشق به فنجان اضافه کنید.
نوش جان...
کدخبر: 5363