دوشنبه، 09 اردیبهشت 1398 - 15:32

سیاوشی با اشاره به فعالیت مجرمانه قاتل طلبه همدانی در اینستاگرام:

دستگاه‌های مرتبط با حوزه فضای مجازی ورود پیشگیرانه‌ داشته باشند؛ نه نظاره‌گرانه

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه مردم باید برای ریپورت صفحات اینستاگرامی مجرمانه و خلافکارانه توجیه شوند، تاکید کرد: دستگاه‌های مرتبط با حوزه فضای مجازی ورود پیشگیرانه‌ داشته باشند؛ نه نظاره‌گرانه.

امید بانوان؛ خانه ملت نوشت؛ طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی با اشاره به حادثه قتل طلبه همدانی توسط یکی از اشراری که پیش از این اقدام در صفحه اینستاگرامی خود تصاویری غیرمرسوم با انواع سلاح‌های گرم منتشر کرده بود، گفت: اگرچه فلسفه وجودی پلیس فتا تامین امنیت در فضای مجازی است ولی ورود آن به موضوعات مختلف به بعد از وقوع حادثه یا تخلف محدود شده است و آنها اقدامات پیشگیرانه ندارند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه قدرت پلیس فتا برای ورودهای پیشگیرانه به چنین موضوعاتی شاید به دلیل در اختیار نداشتن سرور این شبکه‌های اجتماعی و نداشتن ربات هوشمند کم باشد ولی این امر نافی مسئولیت آنها نیست.

عجیب است که هیچکدام از فالوورهای صفحه این فرد تخلف وی را گزارش نکرده بودند

این نماینده مجلس گفت: پست‌های قبلی این فرد قاتل در صفحات اینستاگرامی‌اش از سوی پلیس فتا رصد نشده و آنها نیز ربات هوشمند در اختیار ندارند اما اگر کسی وجود چنین صفحه‌ای یا این قبیل اقدامات را به آنها گزارش می‌کرد، می‌توانستند ورود کنند.

وی افزود: عجیب است که هیچکدام از حدود 50 هزار فالوورهای صفحه این فرد چنین موضوع و تخلفی را به هیچ دستگاهی گزارش نکرده بودند؛ در حالی که زمانی که تتلو به زنان توهین کرد، تعدادی از مردم صفحه وی را به اینستاگرام ریپورت کردند و در نهایت صفحه وی بسته شد.

وی همچنین به راه‌اندازی برخی صفحات طرفداری (فـَـن پیج)از این قاتل اشاره کرد و گفت: پلیس فتا باید به صورت ویژه به موضوع این فـَـن پیج‌ها ورود کند تا این رویکرد مبتذلی که در حمایت از فردی که دست به چنین کار شنیعی زده، کنترل شود.

رویکرد پلیس فتا پیشگیرانه نیست

سیاوشی با بیان اینکه در حال حاضر و به رغم وجود قوانین ممنوعیتی، خرید و فروش سلاح در صفحات اینستاگرامی و کانال‌های تلگرامی انجام می‌شود، ادامه داد: مسئله مهم در فضای مجازی این است که آموزش‌های لازم به مردم داده شود تا هنگامی که چنین صحنه‌هایی را دیدند، گزارش و اطلاع دهند.

وی تاکید کرد: باید ساز و کاری برای پلیس فتا تعریف شود؛ مسئله اینجاست در شرایط کنونی بعد از آنکه فردی جرمی را مرتکب شد، دستگاه‌ها ورود کرده و با آن برخورد می‌کنند در حالی که آنها باید اقدامات پیشگیرانه‌ داشته باشند و نه صرفا نظاره‌گرانه.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت توان فنی این مراکز، گفت: نباید پلیس فتا صرفاً یک دستگاه عریض و طویل باشد که همه توان آنها برای بعد از وقوع یک حادثه یا رخداد تعریف شود بلکه باید قدرت پیشگیری هم داشته باشند.

انتهای پیام/

کدخبر: 1260


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise