نرگس تقوایی تأکید کرد:
ضرورت تغییر نگاه به اشتغال زنان در جامعه
نرگس تقوایی عضو شورای اسلامی شهر نظرآباد در نشست مشترک بانوان عضو شوراهای اسلامی شهرهای استان البرز که به منظور هماندیشی در مورد بررسی موانع شغلی و مدیریتی بانوان برگزار شد، مسائل مربوط به زنان را مسائل مشترک جامعه دانست و خواستار تغییر نگاه متولیان امر به این موضوع شد.
نظرآباد– امید بانوان؛ تقوایی با بیان اینکه اگر به جای اینکه بگوییم مسائل بانوان از آن به مسائل جامعه یاد کنیم راه برونرفت از بسیاری از چالشها فراهم خواهد شد، گفت: فراگیر بودن حوزه زنان نشان از آن دارد که مشکلات زنان در نهایت به جامعه ختم خواهد شد.
وی با اشاره به نقش بهسزای زنان در پیشرفت شغلی و اجتماعی مردان گفت: اگر مردی در سمت یا پستی به جایگاه والایی میرسد، چه بسا بخشی از آن را مرهون زن و خانواده خویش است که بار مشکلات را به دوش میکشند تا وی با فراغ بال به امور شغلی خویش بپرازد؛ لذا نباید نقش زنان در موفقیت مردان را نادیده گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر نظرآباد مهمترین عامل موفقیت بانوان را هدفگذاری صحیح در زندگی دانست و اظهار داشت: اگر زنی در عرصه کار و پیشرفت شغلی برای خویش جایگاه و چشمانداز روشنی تبیین نکند، قادر به کسب جایگاه شغلی و اجتماعی شایسته خویش نیست.
وی یکی از مهمترین چالشهای پیش روی بانوان شاغل در مدیریت شهری را باور نادرست مردان مبنی بر عدم سیاست ِکاری و تصمیمگیری احساسی بانوان دانست و گفت: تصور و نگاه مردان به جایگاههای مدیریتی بانوان اینگونه است که اگر بانویی در سازمانی پست مدیریتی بگیرد نمیتواند چندان روی سیاستها تاثیر گذار باشد؛ در حالی که زنان با توجه به حس ششم خدادادی شان میتوانند حتی قبل از بروز مشکلات متوجه چالشها شده و سیاستگذاران بسیار خوبی باشند.
نرگس تقوایی دومین چالش پیش روی بانوان شاغل را محدودیت در برقرای ارتباط دانست و گفت: بانوانی که در پستهای مدیریتی مشغول به خدمت هستند، در برقراری ارتباط میبایست بازه زمانی بیشتری را صرف کنند و در پیشرفت سازمان با محدویتهایی روبرو هستند که ممکن است آنان را با چالشهای بیشتری مواجه کرده و چه بسا آنان را از هدف اصلی دور کند.
عدم اعتماد مردان به زنان، نداشتن تجربه کافی مدیریت و ترس از احراز پستهای مدیریتی دیگر مسائلی بود که تقوایی به آنها اشاره و اظهار کرد: ترس از عدم موفقیت در میان بانوان بسیار فراگیر است و بهتر است بانوانی که از موفقیت میترسند در کنار خود مردان باتجربه و مورد اعتمادی را داشته باشند که آنان را در این مسیر یاری دهند تا به مرور بر ترس خود فائق شوند.
وی بخشی از علل عدم تلاش بانوان در تصدی پستهای مدیریتی و حتی پیشرفتهای شغلی را القای افکار قدیمی و سنتی جامعه نظیر « زنان نمیتوانند»، «این کار زنانه است» و ... دانست و بر لزوم فرهنگسازی در این مورد تأکید کرد.
کدخبر: 2717
روزنامهنگار: تیلدا حسینی