جهان لغزنده است؛ جهانی شدن چگونه دنیای ما را شکل میدهد؟
«جهان لغزنده است؛ جهانی شدن چگونه دنیای ما را شکل میدهد؟» به قلم آنتونی گیدنز (۱۹۳۷) اثری است با موضوع جهانی شدن و چالش آن با سنت، خانواده و مسئله دموکراتیزه شدن سریع کشورها در دنیای امروز.
کتاب خوب- امیدبانوان؛ آنتونی گیدنز مدیر «مدرسهٔ اقتصاد لندن» و یکی از تأثیرگذارترین چهرههای دانشگاهی جهان است. او طرف مشورت بسیاری از رهبران سیاسی جهان بوده و بیش از سی کتاب منتشر کردهاست.
این کتاب برمبنای سخنرانیهای گیدنز در سال ۱۹۹۹ در رادیو بیبیسی نوشته شدهاست و به صورت مختصر و مفید نشان میدهد که جهانیشدن چرا و چگونه درحال تغییرشکل زندگی ما است و چه پیامدهایی به همراه خواهد داشت.
بخشی از کتاب را میخوانیم:
در میان تغییرات جاری در جهان، هیچ کدام مهمتر از تغییراتی نیست که در زندگی شخصی ما درحال رخدادن است؛ تغییرات در سکسؤالیته، رابطه، ازدواج و خانواده. در طرز نگاه ما به خودمان و در طرز ارتباط برقرار کردن ما با دیگران انقلابی جهانی رخ داده است.
این انقلاب در مناطق و فرهنگهای مختلف جهان به یک شکل پیش نمیرود و مقاومتهای زیادی درمقابل آن شکل گرفته است. نسبت سود و زیان این تغییرات، مانند دیگر خصوصیات جهان لغزنده، بهطورکامل مشخص نیست.
از برخی جنبهها، این تغییرات دشوارترین و پریشانکنندهترین انواع تغییرات هستند. بیشتر ما اغلب اوقات میتوانیم به میل خودمان چشم بر تغییرات بزرگتر ببندیم (شاید به همین دلیل است که برای حل مشکلات بزرگ با یکدیگر همکاری چندانی نمیکنیم) بااینحال نمیتوانیم از گرداب تغییری که وارد بطن حیات عاطفی ما میشود بگریزیم.
کمتر کشوری در جهان وجود دارد که در آنجا بحثهای جدی دربارهٔ برابری جنسی، قانونگذاری برای سکسؤالیته و آیندهٔ خانواده وجود نداشته باشد. جایی هم که چنین بحثهایی جریان نداشته باشد، احتمالاً بهخاطر آن است که دولتهای اقتدارگرا یا گروههای بنیادگرا چنین بحثهایی را سرکوب میکنند.
در بسیاری از موارد، جنجال برسر این مسائل و همینطور واکنشهای اجتماعی یا سیاسی به آنها در سطح کشوری یا محلی درمیگیرد. سیاستمداران و گروههای فشار میگویند که فقط نیاز است که سیاستهای حوزهٔ خانواده تغییر کنند یا فقط لازم است که طلاق سختتر یا آسانتر شود تا مشکلات بهآسانی حل شود.
کدخبر: 6908