سه‌شنبه، 16 اسفند 1401 - 12:54

افسردگی مادران، کودکان را افسرده می‌کند

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که افسردگی مادران، کودکان را افسرده می‌کند.

دخترانه- همسرانه- مادرانه – امید بانوان؛روان‌شناسان توصیه می‌کنند که باید برای پیشگیری از ابتلا زنان به افسردگی قبل از زایمان و بعد از آن اقدامات جدی صورت بگیرید. آن‌ها معتقدند افسردگی مادران بر روی کودکان آن ها تاثیر زیادی دارد و کودکانی که مادران آن‌ها افسردگی بعد و یا قبل زایمان را تجربه کرده‌اند به احتمال ۷۰ درصد در بزرگسالی دچار افسردگی می شوند.

 بررسی‌ها نشان می‌دهد شیوه زندگی سالم خانواده‌ها می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را در کودکان کاهش دهد. در تحقیقات صورت گرفته، محققان در انگلستان و آمریکای شمالی اطلاعات جمع آوری شده از نزدیک به ۱۶۰۰۰ مادر و کودک در سن ۱۲ سال و بالاتر را مورد بررسی قرار دادند. افسردگی در بین نوجوانانی که مادران آن ها افسردگی پس از زایمان داشته‌اند، ۶ درصد بیشتر از نوجوانانی بوده که مادران آن‌ها افسردگی نداشته‌اند.

این بررسی همچنین نشان می‌دهد که شناسایی مکانیسم و راه های انتقال افسردگی از مادر به کودکان و ارزیابی عوامل خطر آن می‌تواند در پیشگیری از ابتلا کودکان به افسردگی موثر باشد. علاوه بر آن پیشگیری از ابتلا زنان باردار به اختلالات افسردگی در دوران بارداری تاثیر زیادی در افسردگی کودکان آن ها در سن نوجوانی دارد.

بر همین اساس ما به شما پیشنهاد می‌کنیم زنان باردار در طول دوران بارداری خود بهتر است برای رفع هر نوع اختلالات افسردگی و حتی بیماری های روانی و یا عوارض ترس از بارداری به دنبال درمان باشند.

افسردگی پس از زایمان

برخی از روان شناسان معتقدند که متاسفانه مادران و زنان باردار هنوز هم افسردگی پس از زایمان را جدی نمی گیرند و مراجعه به پزشک و یا روان شناس برای درمان آن را نوعی ننگ می دانند. افسردگی پری ناتال به دوره افسردگی در دوران بارداری (افسردگی قبل از تولد) یا در طی ۱۲ ماه پس از بارداری (افسردگی پس از تولد) اشاره دارد. طبق اعلام موسسه ملی بهداشت روان، این اختلال خلقی از خفیف تا شدید متغیر است و خوشبختانه قابل درمان است.

 این در حالی است که ۱۰ تا ۲۰ درصد زنان بعد از زایمان به افسردگی پس از زایمان مبتلا می شوند. یک مادر ممکن است بعد از به دنیا آوردن کودک خود احساس گناه کند. برخی از مادران حتی افسردگی خود را تشخیص نمی‌دهند.

روان شناسان معتقدند عوامل مختلفی ممکن است بر روی نتایج این تحقیقات اثرات مختلفی داشته باشد . اما نکته مهم و تامل برانگیز این است که فرهنگ امروزی ممکن است درک عاطفی، جسمی و روانی درستی از مادر شدن نداشته باشد. ما دیگر اهمیت مادر شدن را درک نمی‌کنیم و این شرایط برای مادران چالش های زیادی را ایجاد می کند.

Erin Sadler ، PsyD، روانشناس بالینی دارای مجوز در بخش روانشناسی و سلامت رفتاری در بیمارستان ملی کودکان در واشنگتن، معتقد است: عوامل بیولوژیکی و محیطی همراه با تغییرات بدنی در دوران بارداری و زایمان می‌توانند بر سلامت روان مادران تاثیر زیادی داشته باشند. اما مشورت با یک روان‌شناس و یا مشاور با تجربه در زمینه افسردگی پس از زایمان می‌تواند دنیای متفاوتی برای مادر، کودک و کل خانواده ایجاد کند و مادران را از خطر ابتلا به این بیماری نجات دهد.

 با این حال، روند های درمانی برای کاهش خطر ابتلا به افسردگی می‌تواند در هر مرحله از بارداری مفید باشد. به طور کلی، همان اقدامات و راه‌های پیشگیری از ابتلا به افسردگی در افراد بزرگسال می تواند در کاهش خطر ابتلا به افسردگی مادران موثر باشند.

در سال‌های اخیر، راه کارهای زیادی برای غربالگری جهانی برای افسردگی مادران در دوران بارداری صورت گفته است. بر همین اساس به نظر می رسد که تشخیص زودرس این بیماری در مادران می تواند یک راهکار درمانی برای نجات کودکان از افسردگی باشد. والدین و مادران باید عوامل خطر شخصی و ویژگی های رفتاری و شخصی خودشان را بشناسند و در مورد سابقه اختلالات روانی با اعضای خانواده خود صحبت کنند و به علائم احتمالی بیماری های روانی و اضطرابی توجه ویژه ای داشته باشند.

توصیه روان شناسان به زنان باردار: «صادق باشید. هوشیار باشید.»

روان شناسان به زنان باردار توصیه می‌کنند خوشبتانه در حال حاضر سیستم‌های مراقبت جامع، مانند برنامه‌های بهداشتی آنلاین و مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین زیادی در دسترس همگان قرار دارند که زنان باردار می‌توانند در کنار مراقبت‌های پزشکی جسمی، برای سلامت روان خود از این برنامه ها استفاده کنند. بر همین اساس مادران بهتر است نسبت به بروز علائم افسردگی پس از زایمان هوشیار بوده و در صورت بروز هر یک از علائم به دنبال راهکار و درمان باشند.

توجه به این نکته مهم است که حمایت از زنان در دوران بارداری فقط به حمایت از سلامت روان محدود نمی‌شوند بلکه سایر نیازهای بنیادی مانند مسکن، غذا، مالی زنان باید در این دوران برآورده شود و مردان باید با نقش مردان در دوران بارداری آشنا باشند و در این زمینه از همسر خود حمایت کنند. حمایت مردان می توانند استرس را در زنان باردار کاهش دهد.

در پایان والدین باید بدانند که افسردگی پس از زایمان می‌تواند در پیوند مادر و فرزند اختلال ایجاد کند و باعث ایجاد مشکلات خانوادگی شود.‌ برای مادران افسردگی پس از زایمان درمان نشده ممکن است ماه‌ها یا بیشتر طول بکشد‌، و گاهی اوقات به یک اختلال افسردگی مزمن تبدیل می‌شود. حتی در صورت درمان‌، افسردگی پس از زایمان‌، خطر ابتلای زن به افسردگی‌های مزمن را افزایش می‌دهد.‌

برای پدران افسردگی پس از زایمان می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد و باعث ایجاد فشار عاطفی برای همه افراد می‌شود. هنگامی‌که مادر افسرده است‌، ممکن است خطر افسردگی در پدر کودک نیز افزایش یابد.‌ کودکان مادرانی که دچار افسردگی پس از زایمان شده اند‌، بیشتر دچار مشکلات عاطفی و رفتاری هستند. پس بهتر است برای پیشگیری از بروز همه این مشکلات و نجات جان خود و فرزندتان حتما به دنبال راهکارهای درمانی باشید.

مشورت گرفتن از یک روان‌شناس با تجربه در زمینه افسردگی پس از زایمان می تواند در پیشگیری از بروز همه این مشکلات به شما کمک کند. علاوه بر آن به راحتی می توانید به صورت مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین با روان‌شناسان در ارتباط باشید.

کدخبر: 12863


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise