چهارشنبه، 20 تیر 1403 - 15:22

افراد فاقد وقار این 10 رفتار را نشان می‌دهند

تفاوت فاحشی بین آدم‌های با کلاس و بی‌کلاس وجود دارد. این تفاوت اغلب در رفتار آن‌ها نمایان می‌شود. رفتار، آینه ذهن ماست و شخصیت حقیقی ما را بازتاب می‌دهد.

سبک زندگی. امید بانوان؛ راهنماتو نوشت؛ افرادی که فاقد کلاس و وقار هستند برخی رفتارهای خاص را ناآگاهانه بروز می‌دهند. با ما همراه باشید تا 10رفتار آدم‌های بی‌کلاس را با شما در میان بگذاریم:

1.به اشتراک‌گذاری اطلاعات خصوصی

در جهان رسانه‌های اجتماعی و بیش‌اشتراک‌گذاری، آدم‌هایی که فاقد وقار و کلاس هستند، اغلب ضرب‌المثلی که می‌گوید «آدم دلیر باید محتاط باشد»، را فراموش می‌کنند. آن‌ها تمایل دارند که اطلاعات شخصی و خصوصی‌شان را در میزان زیاد با مردم دیگر به اشتراک بگذارند. قبح این کار ارتباطی با مخفی‌کاری ندارد، بلکه به معنای درک مرزها و احترام به این حقیقت است که هر شخصی لازم نیست همه جزئیات زندگی ما را بداند. درحقیقت، عدم اشتراک اطلاعات خصوصی با دیگران، نوعی احترام گذاشتن به خود و دیگران است. حفظ اطلاعات شخصی، حسی از رمز و راز ایجاد می‌کند و به معنای درک این نکته است که بهتر است برخی چیزها خصوصی باقی بمانند. رفتار کسانی که اطلاعات شخصی بسیاری را به اشتراک می‌گذارند، ناشی از نیاز آن‌ها به کسب توجه و اعتبار است، اما درنهایت تصویر فردی را عرضه می‌کند که فاقد کلاس و متانت است.

2.بی‌ادبانه رفتار کردن با نیروهای خدماتی

افرادی که فاقد کلاس و متانت هستند، اغلب در قبال پیشخدمت‌های رستوران، باریستا، صندوق‌دار و سایرین که نقش خدماتی دارند، بی‌ادبانه رفتار می‌کنند. به نظر می‌رسد که آن‌ها فراموش می‌کنند که این افراد خدمتکاران شخصی‌شان نیستند بلکه افرادی هستند که در شغل‌شان مشغول به کار هستند و تحت شرایط چالشی‌ای کار می‌کنند. احترام و مهربانی نسبت به همه، فارغ از نقش و جایگاهی که دارند، نشانه‌ای از کلاس و متانت است.

3.پریدن وسط حرف دیگران

این رفتار نشانه‌ای از سلطه و اختیار نیست بلکه نشانه‌ای از بی‌ادبی و بی‌کلاسی است. کسانی که فاقد ادب و وقار هستند، معمولا این عادت را زیاد نشان می‌دهند. آن‌ها معمولا نمی‌گذارند حرف طرف مقابل تمام شود و همیشه به نظر می‌رسد که برای بیان نظرات خودشان عجله دارند. این رفتار می‌تواند حس دیده نشدن و مهم نبودن به طرف مقابل بدهد.

کلاس واقعی در فعالانه شنیدن است که شما علاقه‌مندانه به حرف‌های طرف مقابل گوش می‌دهید و واکنش‌هایی در خور و فکر شده به او نشان می‌دهید.  از وسوسه قطع کردن کلام طرف مقابل پرهیز کنید.

4.بازی کردن همیشگی نقش قربانی

زندگی بالا و پایین دارد، این حقیقتی فراگیر و جهانی است. اما بعضی‌ها تمایل دارند که خودشان را قربانی جا بزنند. آن‌ها فارغ از موقعیت، روایات را می‌پیچانند تا نشان دهند که کسی هستند که دیگران در حق‌شان خطا مرتکب شده‌اند، درک‌نشده‌اند و با بدرفتاری با آن‌ها رفتار شده است. این رفتار نه تنها دیگران را خسته می‌کند بلکه بازتابی از فقدان مسئولیت‌پذیری و بلوغ است. پذیرش مسئولیت رفتار خود، نشانه‌ شخصی متین و باکلاس است.

5.غیبت و شایعه‌پراکنی

همه ما گاهی این رفتار را مرتکب شده‌ایم. اما، کسانی که فاقد کلاس و متانت هستند، همیشه یک قدم فراتر هستند. آن‌ها شایعه‌ها و غیبت‌هایی را پراکنده می‌کنند که می‌تواند آبروی دیگران را ببرد. آن‌ها از موقعیت غم‌انگیزی به واسطه این رفتار ایجاد می‌شود، لذت می‌برند و تشخیص نمی‌دهند که مسبب اثرات منفی روی دیگران هستند. از شایعه و غیبت دور بمانید تا باکلاس و باوقار باقی بمانید.

6.فقدان شکرگزاری

در پیچ‌ و خم‌های زندگی روزمره، ممکن است خیلی چیزها را بدیهی فرض کنیم. اما یکی از نشانه‌های واضح فقدان کلاس و متانت، ناسپاسی است. افرادی که فاقد این ویژگی هستند، نمی‌توانند هیچ‌کدام از خوبی‌های زندگی و تلاشی که دیگران برای بهبود کیفیت زندگی آن‌ها می‌کنند را ببینند. آن‌ها به جای آنکه قدردان داشته‌هایشان باشند، روی نداشته‌هایشان تمرکز می‌کنند.

شکرگزاری واقعی نه تنها نشانه کلاس و متانت است، بلکه ما را خوشحال‌تر و راضی‌تر هم می‌کند. این رفتاری ساده و کوچک است که می‌تواند اثرات عمیقی روی روابط و نگاهی کلی ما به زندگی داشته باشد.

7.وسواس نسبت به مالکیت مادی

افرادی که تصور می‌کنند به لحاظ بعد مادی نباید از بقیه عقب بمانند، به دنبال آخرین گجت‌های بازار، آخرین مدها و ماشین‌های فانتزی هستند تا خوشحال باشند، اغلب فاقد وقار و کلاس لازم هستند. جستجوی دائمی این مالکیت‌های مادی درواقع سرپوش نهادن بر حس ناامنی‌ است. افرادی که کلاس و متانت ندارند، تأکید ناسالمی روی مالکیت مادی دارند. آن‌ها باور دارند که چیزهای گران برایشان احترام و تحسین می‌آورد. اما حقیقت آن است که این چیزها صرفا رضایت‌های موقتی به همراه دارد. کلاس و متانت واقعی از درون شما به عنوان یک شخص می‌جوشد نه چیزی که مالک‌اش هستید. ارزش‌ها، رفتار و چگونگی رفتارتان با دیگران است که برایتان وقار و متانت می‌آورد.

8.تمایل همیشگی به حق‌به‌جانب بودن

در جهانی که اغلب به برندگان پاداش می‌دهد و کسانی که شکست می‌خورند را نادیده می‌گیرد، ممکن است افراد تلاش برای حق به جانب بودن را نشانه‌ای از قدرت بدانند. اما واقعی عکس آن است. افرادی که فاقد کلاس و متانت هستند، اغلب نیاز شدیدی به حق به جانب بودن نشان می‌دهند. آن‌ها نقاط نظرشان را بیان می‌کنند و حتی با اینکه می‌دانند اشتباه کرده‌اند، باز هم از پذیرش خطایشان سر باز می‌زنند. اما قدرت واقعی در پذیرش خطا و یادگیری از آن است. این امر نشان‌دهنده فروتنی و اشتیاق ما به یادگیری و رشد است.

9.احترام نگذاشتن به فضای شخصی دیگران

هر فردی یک حریم نامرئی در اطرافش دارد. سدی که یک فضای شخصی برای او ایجاد می‌کند. اما افرادی که فاقد کلاس و متانت هستند به این حریم احترام نمی‌گذارند. آن‌ها ممکن است به این حریم زیادی نزدیک شوند، دیگران را بدون اجازه لمس کنند یا بدون آنکه از آن‌ها نظر خواسته شود، وارد بحث شوند و در گفت‌وگوی دو نفر مداخله کنند. رعایت حریم خصوصی دیگران، یکی از ابعاد ضروری تعامل است. این امر نشان می‌دهد که شما برای آسایش و مرزهای دیگران احترام قائل هستید.

10.فقدان همدلی 

در هسته همه این رفتارها فقدان همدلی نهفته است. همدلی توانایی درک و سهیم شدن در احساسات دیگران و گذاشتن خود به جای دیگران است. افرادی که ادب و کلاس ندارند، با همدلی هم مشکل دارند. آن‌ها به سختی می‌توانند از موقعیت دیگری به اوضاع نگاه کنند که باعث می‌شود همه رفتارهایی که تاکنون برشمردیم، اتفاق بیفتد. همدلی خصیصه مهمی در میان افراد باکلاس و متین است و برای تبدیل شدن به انسان خوب حیاتی است.

سخن آخر

«ساموئل جانسون» فیلسوف، می‌گوید: «معیار واقعی یک مرد، شیوه‌ای است که او با دیگران رفتار می‌کند، حتی اگر آن‌ها مطلقا کار خوبی در حق او نکنند.»

این جمله عصاره کلاس و وقار را فشرده کرده است. کلاس و وقار ارتباطی به ثروت، موقعیت و ظاهر ندارد. بلکه به احترامی که برای دیگران قائل هستیم، همدلی، مهربانی و فروتنی ارتباط پیدا می‌کند. وقار و کلاس افراد را از نحوه رفتار آن‌ها با دیگرانی متوجه شوید که قرار نیست هیچ نفعی به او برسانند.

کدخبر: 18168


فراخوان جشنواره «عکس روز جهانی زنان روستایی و عشایری»
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise