فرزندآوری عمر زنان را زیاد میکند
زنانی که از بیخوابیهای شبانه، کار شاق و پایانناپذیر تغذیه کودکان و اساسا مشکلات و نگرانیهای ذاتی بچهداری به تنگ آمدهاند، شاید باور نکنند که فرزندشان عمر طولانیتری را برای مادرش به ارمغان آورده است.
کرج - امید بانوان؛ دیلی میل نوشت، محققان انگلیسی با بررسی وضعیت افزون بر 300 هزار زن، تایید کردند که مادر شدن موجب ترشح هورمونهای مقوی قلب، پیشگیری از سرطان و افزایش طول عمر زنان میشود.
براساس مطالعه این محققان، احتمال مرگ زودهنگام زنانی که مادر میشوند، 20 درصد کمتر از همجنسان بدون فرزند آنها است. این تحقیق که در آن دادههای افزون بر 300 هزار زن از 10 کشور اروپایی از جمله انگلیس بررسی شد، شیردهی مادران را هم در افزایش عمر آنها موثر دانسته است.
گمان میرود که تغییرات هورمونی مرتبط با بچهدار شدن، سلامت قلب را تقویت میکند و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش میدهد.
در طول 13 سال اجرای تحقیق یاد شده، 14 هزار و 383 تن از زنان مورد مطالعه جان سپردند. تقریبا شش هزار تن از این زنان بر اثر سرطان و دو هزار و 400 نفر به خاطر بیماری قلبی جان خود را از دست دادند.
در این میان، دانشمندان متوجه شدند احتمال مرگ زنانی که فرزند داشتند، یک پنجم کمتر از دیگران بود و علاوه بر این، زنانی که نخستین فرزند خود را در سالهای 20 سالگی به دنیا آورده بودند، از سلامت بهتری برخوردار بودند.
این تحقیق که نتیجه آن در مجله BMC Medicine منتشر شد، همچنین نشان میدهد که زنان دارای دو و یا سه فرزند با احتمال کمتری در زمینه مرگ ناشی از سرطان مواجه بودند و شیردهی نیز به میزان هشت درصد از احتمال مرگ مادران جلوگیری کرده بود.
تحقیقات قبلی ارتباط شیردهی با افزایش عمر و نیز کاهش خطر سرطان سینه را ثابت کرده و نشان داده است که یک سال شیردهی زنان در طول عمرشان به میزان پنج درصد از احتمال ابتلای انان به سرطان سینه میکاهد.
این امر میتواند ناشی از کاهش سطح استروژن، هرمونی که موجب سرطان سینه میشود، به واسطه شیردهی باشد. شیردهی همچنین میتواند موجب تغییر سلولها در سینه و مقاوم تر شدن آنها در برابر تغییرات منجر به سرطان شود.
بر اساس این گزارش، فرزندآوری برای زنان تغییرات هورمونی محافظتی در پی دارد، برای سلامت مردان خوب است و نشاط را نیز به زندگی زوجین تزریق میکند.
کدخبر: 185