سه‌شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 23:04

جهاددانشگاهی البرز پل می‌سازد؛ دانشگاه و صنعت به هم نزدیک‌تر می‌شوند

امید بانوان؛ فاصله میان دانشگاه و صنعت سال‌هاست محل بحث کارشناسان است، اما حالا با اجرای طرح «ایران مرز پرگهر» به همت جهاددانشگاهی البرز، گامی عملی در جهت پر کردن این شکاف برداشته شده است؛ طرحی که در آن دانشجویان علوم زیستی دانشگاه خوارزمی با حضور در شرکت‌های داروسازی، تجربه‌ای از دنیای واقعی علم و تولید کسب می‌کنند.

البرز. امید بانوان؛ «عادله دیوسالار» رئیس دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی، با اشاره به اجرای این طرح گفت: هدف ما آشنایی دانشجویان با واقعیت‌های میدانی و کاربردهای عملی دانش در صنایع به‌ویژه حوزه داروسازی است. شرکت آریوژن فارمد یکی از این صنایع نوآور است که به پشتوانه نیروی انسانی متخصص، فرصتی ارزشمند برای ارتباط مؤثر میان دانشگاه و صنعت فراهم کرده است.

در قالب این طرح، بازدیدهای علمی منظم، کارگاه‌های تخصصی و سمپوزیوم‌هایی با موضوعات نوین همچون نانوفناوری و امنیت زیستی برگزار می‌شود تا دانشجویان با تازه‌ترین چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه‌های زیست‌فناوری، پزشکی و امنیت آشنا شوند.

دیوسالار از راه‌اندازی نخستین مدرسه بین‌المللی هوش مصنوعی و بیوتکنولوژی نیز خبر داد؛ مدرسه‌ای نوآورانه که قرار است تابستان امسال برگزار شود و محور آن، آموزش میان‌رشته‌ای و حل چالش‌های واقعی صنعت به‌وسیله داده‌های زیستی و تحلیل‌های هوش مصنوعی خواهد بود.

وی همچنین با انتقاد از مدل فعلی تعامل صنعت و دانشگاه در ایران افزود: متأسفانه بی‌اعتمادی متقابل، مانع اصلی این ارتباط است. در حالی‌که در کشورهای پیشرفته، صنعت پروژه‌های واقعی را به دانشگاه‌ها می‌سپارد و پژوهشگران دانشگاهی به‌صورت فعال در حل مشکلات صنعت مشارکت می‌کنند، در کشور ما این تعامل هنوز ضعیف و جزیره‌ای است.

او تأکید کرد: جلب اعتماد و تعامل واقعی میان دانشگاه و صنعت، نیازمند تجربه‌های مشترک و ارتباطی صادقانه و مؤثر است. بدون این همکاری، توسعه پایدار ممکن نیست.

کدخبر: 20037


آغاز ثبت نام در پویش ملی «گفت‌وگویاری»
السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise