در جنگ رسانهای فریب نخورید: سواد رسانهای، سپر دفاعی شماست!
در پی انتشار اخبار مربوط به درگیریهای اخیر، یک کارشناس سواد رسانهای با هشدار نسبت به جنگ روانی دشمن، بر اهمیت صحتسنجی اخبار و مراجعه به منابع موثق تأکید کرد. معصومه نصیری، مدرس سواد رسانهای و دبیر کل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ایران، با بیان اینکه بازنشر اخبار تأییدنشده دقیقاً بازی در زمین دشمن است، به تشریح ۶ نکته کلیدی برای افزایش سواد رسانهای در مواجهه با اخبار جنگ پرداخت.

جامعه. امید بانوان؛ معصومه نصیری، مدرس سواد رسانهای و دبیر کل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ایران، هشدار داد: بازنشر اخبار تخریبهای رژیم صهیونیستی بدون صحتسنجی، دقیقاً بازی در زمین جنگ روانی دشمن است. این اخبار با اهداف ایجاد هراس جمعی، القای ناکارآمدی پدافند و دستاوردسازی کاذب تولید میشوند. تنها راه ایمنی، پایبندی به منابع رسمی و این پرسشِ مدام است که «منبع این خبر کجاست؟»
بهروزرسانی نگاهتان به هشدارها
همیشه هشدارهای جدید را جدی بگیرید. شیوه دشمنان برای جنگ روانی، بهروز میشود و ما هم باید هشدارهایمان را تازه نگه داریم.
سؤال کلیدی: منبع این خبر کجاست؟
پیش از بازنشر هر خبری، بهخصوص درباره حملات و تخریبها، از خود بپرسید: «منبع این خبر کجاست؟» اگر امکان صحتسنجی ندارید، آن را باور نکنید و برای دیگران هم ارسال نکنید. رسانههایی که برای رژیم صهیونیستی دستاوردسازی میکنند، غالباً اخبار کاذب یا بزرگنماییشده منتشر میکنند.
فریب اهداف پنهان را نخورید
اخباری که در شرایط جنگی منتشر میشوند، اغلب با اهدافی مانند ایجاد ترس و وحشت عمومی، القای ناکارآمدی سیستم دفاعی خودی، و ساختن تصویری از موفقیت برای دشمن تولید میشوند. آگاهی از این اهداف پنهان، به شما کمک میکند کمتر فریب بخورید.
منابع رسمی را جدی بگیرید
در شرایط جنگی و بحرانی، بهترین و معتبرترین منبع برای دریافت اخبار، مراجع رسمی و تأییدشده کشور هستند. به شایعات فضای مجازی و کانالهای ناشناس اعتماد نکنید.
تعصب و پیشداوری را کنار بگذارید
ذهن ما تمایل دارد اخباری را که با باورهای قبلیمان همخوانی دارند، راحتتر بپذیرد. این تعصب ذهنی، ما را برای باور شایعات آماده میکند. اخبار را بدون جانبداری و با دیدی باز بخوانید.
مواظب حسابهای ناشناس در فضای مجازی باشید
در شرایط جنگی، دشمنان از طریق اکانتهای ناشناس در فضای مجازی به دنبال جمعآوری اطلاعات هستند. هر پیام از یک غریبه را بلافاصله مسدود کنید و هیچ اطلاعاتی، حتی بیارزش، را به آنها ندهید. این کار، راه نفوذ آنها را میبندد.
کدخبر: 20417
منبع: برگرفته از ایسنا