مدیرکل استاندارد البرز تأیید کرد:
وجود سرب بیشتر در رژ لبهای ایرانی نسبت به نمونههای خارجی
مدیرکل استاندارد البرز گفت: نتایج یک پروژه تحقیقاتی نشان میدهد میزان فلزات سنگین مثل سرب در رژ لبهای تولید داخل بیشتر از نمونههای خارجی است.
کرج - امید بانوان؛ ایسنا نوشت؛ فتانه شکرالهی در نهمین همایش استاندارد و کیفیت استان البرز که امروز سه شنبه 12 آذرماه برگزار شد، با اشاره به انجام دو پروژه تحقیقاتی بر مبنای ماده ۱۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، اظهار کرد: در اولین تحقیق به سمت بررسی برخی فاکتورها از جمله میزان سرب در محصولات آرایشی ایرانی و خارجی رفتیم و به خاطر اینکه دامنه این محصولات بسیار زیاد است در گام نخست تنها وضعیت رژ لبها که پر مصرفترین محصول آرایشی هستند را مورد بررسی قرار دادیم.
وی با بیان اینکه در این تحقیق، ۲۵ نمونه رژ لب داخلی و خارجی خریداری و مورد آزمایش قرار گرفت، افزود: نتیجه آزمایشها نشان داد رژ لبهای داخلی و خارجی از نظر بار میکروبی اختلاف معناداری با هم نداشتند ولی میزان پرواکسید رژهای خارجی بیشتر از نمونههای داخلی و میزان فلزات سنگین مثل سرب در رژ لبهای تولید داخل بیشتر از نمونههای خارجی بود.
این مسئول بابیان اینکه ایران سومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه است و ایرانیها سالانه یک میلیارد دلار لوازم آرایشی میخرند؛ تصریح کرد: برای حفظ سلامت مصرف کنندگان؛ بدون شک نتیجه این تحقیق به تجدید نظرهایی در خصوص استانداردهای لوازم آرایشی در کشور منجر میشود.
وی با اشاره به دومین پروژه تحقیقاتی امسال گفت: پایش ماستهای سنتی تولید شده در لبنیاتیهای استان دومین پروژه تحقیقاتی امسال بود که بر مبنای آن ۲۰ نمونه از ماست های سنتی بازار خریداری و مورد آزمایش قرار گرفت.
شکرالهی تاکید کرد: در راستای این تحقیق میزان آنتی بیوتیکها؛ استرول گیاهی و بار میکروبی این نمونهها بررسی شد و نتیجه نشان داد میزان آنتی بیوتیک ۳۴ درصد از نمونههای ماست سنتی خریداری شده از بازار بیش از حد مجاز بود.
وی با بیان اینکه میزان پنی سیلین، کپک و مخمر در ۲۵ درصد از نمونههای خریداری شده هم بیش از حد مجاز بود؛ افزود: هر چند مسئولیت کنترل ماستهای سنتی با استاندارد نیست ولی این تحقیق به واسطه همکاری با سازمان غذا و دارو انجام شده که امیدوارم نتایج آن به پایش بیشتر و افزایش کیفیت این محصول ختم شود.
مدیرکل استاندارد البرز در ادامه با اشاره به افزایش میزان صدور پروانههای استاندارد اجباری در استان اظهار کرد: تعداد پروانههای استاندارد اجباری صادر شده در هشت ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل؛ 19.3 درصد افزایش داشته که این نشان از افزایش میزان تولید در استان دارد.
وی همچنین به ضرورت افزایش سهم ایران از بازارهای حلال تاکید کرد و افزود: سهم بازار حلال در دنیا بیش از 2500 میلیارد دلار است و ایران باید تلاش کند با تولید محصولاتی که نشان حلال دارند؛ سهم خود را در این بازارها به خصوص در شرایط فعلی که در فشار اقتصادی و تحریم قرار داریم افزایش دهد.
انتهای پیام/
کدخبر: 2473