سیاوشی:
جشنواره تئاتر دانشجویی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی کشور است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: جشنوارهی تئاتر دانشگاهی به یکی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی کشور بدل شده است.
کرج - امید بانوان؛ ایسنا نوشت؛ طیبه سیاوشی تداوم برگزاری پررنگ جشنوارهی تئاتر دانشگاهی را در گرو مساعدت جدی وزارتخانههای علوم و فرهنگ دانست.
نماینده مردم تهران در مجلس با تشریح مشاهداتش از جشنواره تئاتر دانشگاهی، گفت: به دعوت مسؤولان برگزارکننده جشنوارهی تئاتر دانشگاهی، در پردیس دانشکده هنرِ دانشگاه تهران تماشاگرِ تئاتر «دریملند» در سالن استاد سمندریان بودم. حجم علاقهمندان به حدی بود که بهسختی توانستیم وارد سالن شویم و عدهی زیادی، از ورود به سالن بازماندند. بدون اغراق، این اثر دانشجویی، همهی ما را شگفتزده کرد و حتی میتوان گفت در کلاسی برتر از تئاترهای غیردانشگاهی قرار داشت.
وی ادامه داد: جشنواره تئاتر دانشگاهی، امروزه دیگر به یکی از اثرگذارترین رویدادهای فرهنگی کشور بدل شده است. این رویدادِ جریانساز، در ابتدا به همت جهاد دانشگاهی و با پیام ویژهی رئیسجمهور وقت در سال ۱۳۶۴ فعالیت خود را آغاز کرد. پیام ویژهی مقام معظم رهبری در خصوص راهاندازی این جشنواره در آن سال، نشاندهنده دغدغهمندی ایشان و لزوم توجهِ ویژه به این عرصه است. خصوصاً که سال ۶۴، کشور در کورانِ دفاع مقدس و درگیر مشکلات متعددی بود؛ اما هرگز این دیدگاه در باور رئیسجهمورِ وقت وجود نداشت که به بهانهی جبهه و جنگ و فضای انقلابی، مسائل فرهنگی به گوشهی عزلت رانده شود. به همین علت بود که این جشنواره، در همان چنددورهی نخست، توانست چهرههای جوان و خلاقی را در زمینهی کارگردانی، نمایشنامهنویسی و بازیگری به تئاتر ایران معرفی کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: با برگزاری این جشنواره در ۱۵ دوره، جشنوارهی دیگری از سال ۱۳۷۶ به عنوانِ بخشِ جانبیِ جشنوارهی تئاتر فجر و در قالب دانشجویی شروع به فعالیت کرد؛ و امروز که در بیستودومین دوره آن به سر میبریم، مستقل از جشنواره فجر به حیات خود ادامه میدهد. فضای تئاترهای دانشگاهی، دارای نگاهی بسیار جسورانه است، صرفاً بازتولیدکنندهی تئاترهای خارج دانشگاه نیست و در بطن خود، ایدههای ناب، خلاقانه و نو به همراه دارد. این مسئله، مؤیدِ این است که آزادی عمل نسبی در ایدههای هنری و اجرای آن، تا چه حد میتواند روی محتوا، کیفیت و حتی فرمِ یک اثر هنری تأثیرگذار باشد.
سیاوشی با انتقاد به کاهش شدید بودجه جشنواره تئاتر دانشگاهی، گفت: نکتهی عجیب و شاید تأسفبار برای این جشنواره، این است که بنا به گزارش مسئولان برگزاری، رقم بودجهای جشنواره این دوره، کاهشی چشمگیر داشته است و حتی همین میزان هم، هنوز بهصورت کامل تخصیص نیافته است. بنابراین فعالیتهای دانشجویان در این دوره، فعلاً بهصورتِ اعتباری در حال انجام است و با این روند، تهیهی جوایز برگزیدگان و دستمزد داوران با تأخیر مواجه خواهد شد و انگیزههای دانشجویی را از بین خواهد برد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: هرچند مشکلات بودجهای در همهی بخشها وجود دارد اما بیاهمیتی به حوزهی فرهنگی و کاهش بودجهی این بخش برای جبران کسریِ بودجه در بخشهای دیگر، بههیچعنوان سزاوار نیست. در این راستا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند بهعنوان حامی و نه متولی، به رونق این جشنواره کمک کند. دانشگاهها نیز میتوانند با حمایت از گروههای تئاترِ دانشگاه خود که در این جشنواره حاضرند، بخشی از بار مالی را به دوش کشند تا ادارهکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تمرکز بیشتر و بهتری روی ارتقای سطح کیفی این برنامه داشته باشد. بدون این مهم، شاهدِ تعطیلی این جشنواره یا دستکم خنثیسازی و خشکاندنِ چشمهی جوشندهی این هنرِ فاخرِ دانشجویی خواهیم بود.
انتهای پیام/
کدخبر: 2748