دوشنبه، 13 مرداد 1399 - 14:41

تأثیر پاستوریزاسیون شیر مادر بر غیرفعال شدن کروناویروس

در یک مطالعه جدید که در نوع خود اولین است، محققان می‌گویند ممکن است پاستوریزه کردن شیر مادر بتواند منجر به غیر فعال شدن کروناویروس جدید شود.

کرج - امید بانوان| محققان دانشگاه تورنتو و موسسه "سلامت سینای" ادعا می‌کنند که پاستوریزه کردن شیر مادر از طریق یک روش خاص ویروس مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را غیرفعال می‌کند.

محققان در این مطالعه می‌گویند: در صورتی که مادری که مبتلا به بیماری کووید-۱۹ باشد، شیر خود را که حاوی ویروس "SARS-CoV-۲" است، اهدا کند و به منظور اینکه از طریق پستان یا قطرات تنفسی، پوست، پمپ‌های شیردوش و ظروف شیر بیماری منتقل نشود، پاستوریزه کردن آن شیر می‌تواند آن را برای مصرف ایمن کند.

این مطالعه اولین بار است که تأثیر پاستوریزاسیون شیر انسان را بر کووید-۱۹ در یک مقاله علمی بررسی می کند.

امروزه به مادران مبتلا به کووید-۱۹ توصیه می‌شود به شیردهی به فرزند خود ادامه دهند.

همچنین در کانادا اهدا و پاستوریزه کردن شیر مادر برای نوزادانی که با وزن بسیار کم به دنیا می‌آیند یا مادرانی که قادر به تغذیه مناسب نوزدان خود نیستند؛ امری رایج است. این امر به این دلیل است که بانک‌های شیر در کانادا روش "هولدر"(Holder) را تمرین می‌کنند.

این روش شیر را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۲.۵ درجه سانتیگراد گرم می‌کند و روش مناسبی برای خنثی سازی ویروس‌ها از جمله HIV، هپاتیت و سایر ویروس‌های قابل انتقال از طریق شیر انسان است. بنابراین محققان به این فکر کردند که از نظر منطقی این روش شاید بتواند برای خنثی سازی ویروس کووید-۱۹ هم مفید باشد.

محققان برای آزمایش این فرضیه، شیر یک مادر را به ویروس SARS-CoV-۲ آلوده کردند. آنها سپس دو نمونه از این شیر را آزمایش کردند؛ یکی را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق گذاشتند و دیگری را به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۲.۵ درجه سانتیگراد گرم کردند(روش هولدر).

آنها دریافتند که کروناویروس جدید بعد از گرم شدن به این روش، غیرفعال شده و همچنین در نمونه رها شده در دمای اتاق نیز ضعیف شده است. این می‌تواند نشان دهد که برخی از خواص شیر مادر ممکن است ویروس را به طور طبیعی و بدون کمک پاستوریزاسیون خنثی کنند.

محققان اکنون بودجه لازم را برای پیگیری بیشتر این مطالعه و این موضوع جالب دریافت کرده اند.

محققان می‌گویند نوشیدن شیر مادر برای نوزادان بی خطر و مفید است.

این مطالعه در مجله انجمن پزشکی کانادا(Canadian Medical Association Journal) منتشر شده است.

انتهای پیام/

کدخبر: 3480


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise