پویش هر خانه یک پایگاه انتقال خون
سخنگوی سازمان انتقال خون در نشست مشترک این سازمان با سازمان بسیج جامعه زنان کشور ضمن اشاره به رشد یک درصدی مشارکت بانوان در اهدای خون، گفت: سهم بانوان از اهدای خون در کشور به پنج و دو دهم درصد افزایش یافته است و این نتیجه برپایی پویش های اهدای خون با همکاری سازمان بسیج مستضعفان کشور است.
کرج - امید بانوان| بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون؛ دکتر «بشیر حاجی» فرمانده كانون بسيج جامعه پزشكی سازمان انتقال خون ضمن ابراز خرسندی از افزایش یک درصدی آمار اهدای خون بانوان در پی حرکت جهادی بانوان بسیجی برای اهدای خون همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: از 15 سال پیش تا کنون همواره آمار اهدای خون بانوان روبه کاهش بوده است به نحوی که در سال 98 تنها چهار ممیز سه دهم درصد از آمار اهدای خون در کشور مربوط به بانوان میشد.
وی تاکید کرد: با همتی که در بسیج بانوان و امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون است امیدواریم این افزایش آمار ادامه یابد و فرهنگ اهدای خون بانوان نهادینه شود.
دکتر حاجی بیگی با اشاره به آمار 50 درصدی اهدای بانوان در برخی کشورهای پیشرفته گفت: در سال گذشته از 2 میلیون و 100 هزار واحد اهدای خون تنها 100 هزار واحد سهم بانوان بود و حتی استانهای لرستان، مرکزی، خراسان شمالی، و سیستان و بلوچستان که از استانهای دارای آمار بالای اهدای خون بانوان هستند این آمار زیر 10 درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: بانوان رفتارهای پر خطر کمتر و توجه بیشتری به زندگی سالم دارند و رکن اصلی خانواده و مشوق جامعه و خانواده هستند و با اهدا کننده بودن هریک از بانوان هر خانه میتواند یک پایگاه انتقال خون باشد.
فرمانده كانون بسيج جامعه پزشكي سازمان انتقال خون با اشاره به برخی از دلایل پایین بودن آمار اهدای خون بانوان گفت: ترس از کم خونی، ترس از سوزن، ترس از ابتلا به بیماریهای عفونی چون ایدز و هپاتیت، ضعف قوای جسمانی و اجازه همسر جز دلایل عمده این موضوع است در حالی که آقایان میتوانند در صورت واجد شرایط بودن سالانه 4 بار و خانمها سالانه 3 بار خون اهدا کنند.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ اهدای خون برای دختران از ابتدای 18 سالگی گفت: اگر این گروه وارد جمع اهدا کنندگان شوند مشارکت بانوان در اهدای خون افزایش خواهد یافت.
دکتر حاجی بیگی توضیح داد: انجام تست هموگلوبین برای سنجش کم خونی اهداکنندگان صورت میگیرد و توزیع مکمل آهن در مرکز انتقال خون و مشاوره تغذیهای برای بانوان برای پیشگیری از کم خونی مثل مصرف گوشت و حبوبات، اسید فولیک و فروس سولفات از جمله موارد خاص اهدای بانوان است.
وی با تاکید بر جبران مایعات ازدست رفته به دلیل اهدای خون تا دو ساعت و بازگشت سلولهای خونی ظرف سه تا چهار هفته گفت: بانوان نباید ترسی از اهدای خون داشته باشند.
وی با اشاره به طرحهای موفق بسیج پس از شیوع کووید 19 و راهبری پویشهای مردمی خصوصا بانوان برای اهدای خون گفت: امیدوارم این تفاهمنامه تا پایان سال بتواند به آمار اهدای خون بیفزاید.
در ادامه این جلسه دکتر «الهام خلف عادلی» مشاور مدیر عامل در امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون نیز با اشاره به پویش موفق هر خانه یک پایگاه انتقال خون و ماموریت سازمان در تامین خون سالم و کافی برای بیماران نیازمند به خون گفت: همکاری بسیج و افزایش یک درصدی آمار اهدای خون در وضعیتی که کووید 19 آمار اهدای خون را کاهش داده بود بسیار برای ما مهم بود.
وی تاکید کرد باید پویشها برای استقرار و استمرار و افزایش مشارکت اجتماعی بانوان در امر اهدای خون فعال شوند و این فرهنگ در میان بانوان نهادینه شود.
دکتر خلف عادلی تمرکز بر اهدای خون بانوان دانشجو به عنوان جمعیت آگاه، پویا و جوان و حفظ اهدا اولیها را از اولویتهای مهم دانست و گفت: سازمان بسیج زنان با همکاری که با دانشگاهها دارد میتواند رابطینی را معرفی کند که تحت آموزش سازمان قرار گیرند و علاوه بر ترویج فرهنگ اهدای خون، در تولید و توزیع و بازنشر محتوای آموزشی و خبری با سازمان همکاری کنند.
وی در همین راستا ازبرنامهریزی پویش دانشجویی اهدای خون با مشارکت بسیج به مناسبت روز دانشجو خبر داد.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور، دکتر «مینا بیابانی» نیز در این جلسه با استناد به آیه شریفه قرآن گفت: هرکسی که جان کسی را نجات دهد گویی تمام انسانها را جان بخشیده است و اهدای خون مصداق روشن این آیه است.
وی کمک به خدمات اجتماعی از جمله اهدای خون را یکی از وظایف اصلی بسیج دانست و افزود: این حرکت خداپسندانه فطرت انسان را نوازش میدهد و باعث انبساط روح و شادی درونی میشود.
وی گفت: بانوان بسیجی در فعالیتهای اجتماعی و انسان دوستانه مشارکت خوبی دارند و برای نهادینه کردن این حرکت باید برنامهریزی و استراتژی مناسبی صورت گیرد تا یک حرکت مثبت به یک رفتار اجتماعی برای بانوان تبدیل شود. لازم است محتوایی تولید شود که ادراکات افراد را تحت تاثیر قرار دهد و بانوان را با ضروریات و مزایای اهدای خون آشنا کند.
وی گفت: بسیج برای عملیاتی شدن این تفاهمنامه آمادگی کامل دارد و با کمک به تولید و نشر محتوا و حضور در بسیج در فضاهای حقیقی و مجازی به سازمان انتقال خون کمک خواهد کرد تا با مشارکت هم بتوانیم آغازگر تحولی در فرهنگ اهدای خون بانوان باشیم.
در پایان این جلسه تفاهمنامه میان دکتر بشیر حاجی بیگی مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی و فرمانده بسیج جامعه پزشکی سازمان انتقال خون و دکتر مینا بیابانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور به امضا رسید.
این تفاهمنامه که در شش ماده منعقد شده است اهدافی همچون توسعه و ترویج فرهنگ اهدای خون بانوان در جامعه، توسعه و ترویج فرهنگ نوع دوستی ، صلح و ایثار درخانواده، ارتقای شاخص اهدای خون بانوان در کشور، ارتقای سطح دانش و آگاهی بانوان در خصوص اهدای خون و کمک به حفظ سطح مطلوب ذخایر خون کشور به ویژه در شرایط بحران را دنبال میکند.
انتهای پیام/
کدخبر: 3650