احتمال تزریق دُز چهارم واکسن کرونا وجود دارد
یک فوق تخصص ریه با بیان اینکه در برخی از انواع واکسنها ممکن است نیاز به تزریق دُز چهارم واکسن نیز احساس شود، مطرح کرد: در حال حاضر توصیه کلی مبنی بر این است که دُز سوم واکسن خصوصاً برای افرادی که در خطر هستند، تزریق شود.
سلامت- امیدبانوان؛ برنا نوشت: اولدوز الوش- فوق تخصص ریه با اشاره به اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در همه فضاها گفت: همه در بیمارستانها نگرانتر هستند و بیشتر موارد بهداشتی را رعایت میکنند به همین دلیل شانس انتقال در بیمارستان نسبت به مکانهایی که پروتکلها را رعایت نمیکنند، کمتر باشد.
وی در پاسخ به این سوال که در شرایط کرونایی بیمارستانها آلوده تر هستند یا رستورانها؛ گفت: میزان آلودگی محیط با ویروس کرونا بستگی به این دارد که افراد چه میزان بخواهند موارد بهداشتی را رعایت کنند.
او با بیان اینکه احتمال آلودگی قطعاً در بیمارستان ها و خصوصا در بخش های کرونایی بالاتر است، افزود: مسألهای که وجود دارد این است که همه در بیمارستانها نگرانتر هستند و بیشتر موارد بهداشتی را رعایت می کنند به همین دلیل شانس انتقال در بیمارستان نسبت به مکانهایی که پروتکلها را رعایت نمی کنند، کمتر باشد.
الوش تصریح کرد: در بیمارستان ها به دلیل اینکه وجود افراد بیمار بیشتر است افراد رعایت می کنند، ماسک میزنند و با دیگران تماس ندارند.
فوق تخصص ریه با اشاره به اینکه در محیط خارج است بیمارستان موارد بهداشتی کمتر رعایت می شود و حتی افراد فراموش می کنند که افرادی که در کنارشان هستند ، ممکن است ناقل بیماری باشند، تصریح کرد: ما دائما می بینیم که افراد در در محیطهای رستوران بدون ماسک حضور پیدا می کنند و غذا می خورند همچنین در تردد های خیابان نیز کمتر شاهد رعایت موارد بهداشتی هستیم و این امر باعث افزایش انتقال بیماری حتی بیشتر از بیمارستان است.
او گفت: اصل و مبنا بر این است که افراد فکر کنند هر محیطی احتمال انتقال بیماری را دارد و حتی اگر ممکن است دو ماسک روی هم استفاده شود همچنین شست و شوی دست ها و رعایت فاصله گذاری باید مورد توجه قرار گیرد و از برخورد دست به صورت جلوگیری شود.
الوش با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت بیمارستان ها هنوز خوب نیست و حتی امیدوارم وارد پیک های جدیدی از کرونا نشویم، ادامه داد: متاسفانه میزان فوتی ها و بیماران زیاد است و در این بین بسیاری از افراد دچار نارسایی های تنفسی می شوند و حتی زمانی که بعد از بهبودی از بیمارستان خارج می شود ممکن است وضعیت تنفسی شان هیچ وقت به حالت قبل برنگردد.
این متخصص ریه افزود: توصیه می شود تزریق دُز سوم واکسن انجام شود و این امر در پروتکل های همه ی کشور ها وجود دارد همچنین ایران نیز این مورد را در نظر خواهد گرفت چرا که ایمنی واکسن تا چندماه بعد از تزریق است و برای اطمینان اینکه اثر واکسن طولانی تر شود دُز یادآور واکسن نیاز است که تزریق شود.
او با بیان اینکه در برخی از انواع واکسن ها ممکن است نیاز به تزریق دُز چهارم واکسن نیز احساس شود، ادامه داد: در حال حاضر توصیه کلی مبنی بر این است که دُز سوم واکسن خصوصا برای افرادی که در خطر هستند، تزریق شود.
الوش افزود: برای جلوگیری از ابتدا به سوش لامبدا پروتکل ها مانند دیگر جهشها است و قطعا حفاظت تنفسی بسیار اهمیت دارد و زدن ماسک در اولویت است.
این فوق متخصص ریه گفت: حفظ فاصله ی اجتماعی مورد اهمیت است و توصیه میشود مدت طولانی در یک فضای بسته افراد زیادی حضور نداشته باشند و اگر اجباری برای این کار است، هوا در جریان باشد و فاصله های حفظ شود.
الوش درباره اینکه میزان حفاظت واکسن تا چه اندازه است؛ افزود: هیچ واکسنی حفاظت 100 درصد از ابتلا ندارد و این حفاظت می تواند از 60 درصد تا میزان بالاتری وجود داشته باشد؛ نقش و هدف واکسن بیشتر جلوگیری از نوع شدید بیماری و جلوگیری از مرگ و میر است.
این فوق متخصص ریه گفت: افرادی که واکسن زدند نباید خیالشان راحت باشد و فکر کنند چون واکسن زدند، دیگر درگیر بیماری نمی شوند، حتی درصد کمی احتمال درگیری شدید بیماری بعد از تزریق واکسن نیز وجود دارد.
کدخبر: 6368