پریسا تشکری
پریسا تشکری متولد سال1352 در تهران و دارای مدرک فوق لیسانس گرافیک می باشد. وی هم چنین عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران نیز هست. دودهه فعالیت پرکار در حوزه طراحی وگرافیک و حضور فعال در جشنوارهها و رویدادهای داخلی و بینالمللی در کارنامه فعالیت او چشمگیر است.

کرج -امید بانوان؛ روز رنگ نوشت؛ پریسا تشکری متولد سال1352 در تهران و دارای مدرک فوق لیسانس گرافیک می باشد.
وی هم چنین عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران نیز هست. دودهه فعالیت پرکار در حوزه طراحی وگرافیک و حضور فعال در جشنوارهها و رویدادهای داخلی و بینالمللی در کارنامه فعالیت او چشمگیر است. از کارنامه فعالیت او می توان به عضویت در هیأت داوران نمایشگاهها و دوسالانههایی چون نمایشگاه سرو نقره ای تهران، مسابقه پوسترهای زیست محیطیSegunda Llamada مکزیک، مسابقه پوستر فرانسه، مسابقه پوستر و انيميشن آنتی ایدز خاركف اوکراین و برندهی جایزه از فستیوال بين المللی تصویر سازی COW اوکراین، سه سالانه پوستر Ekoplagat 05 اسلواکی، دوسالانه بينالمللی پوستر تهران، سه سالانه بينالمللی پوستر 4th Block اوکراین نام برد.
پریسا تشکری در گفت وگویی اختصاصی برای ما درباره تلاش دوسال اخیرش برای جمع آوری و برپایی نمابشگاه ویترین و نیز دیدگاههای شخصی خود صحبت کرده است.
پریسا تشکری متولد سال۱۳۵۲ در تهران و دارای مدرک فوق لیسانس گرافیک میباشد. وی هم چنین عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران نیز هست. دو دهه فعالیت پر کار در حوزه طراحی و گرافیک و حضور فعال در جشنوارهها و رویدادهای داخلی و بینالمللی در کارنامه فعالیت او چشمگیر است.
از کارنامه فعالیت او میتوان به عضویت در هیأت داوران نمایشگاهها و دوسالانههایی چون نمایشگاه سرو نقره ای تهران، مسابقه پوسترهای زیست محیطیSegunda Llamada مکزیک، مسابقه پوستر Posterfortomorrow فرانسه، مسابقه پوستر و انيميشن آنتی ایدز خاركف اوکراین و برندهی جایزه از فستیوال بين المللی تصویر سازی COW اوکراین، سه سالانه پوستر Ekoplagat 05 اسلواکی، دوسالانه بينالمللی پوستر تهران، سه سالانه بينالمللی پوستر ۴th Block اوکراین نام برد.
پریسا تشکری در گفت وگویی اختصاصی برای ما درباره تلاش دوسال اخیرش برای جمع آوری و برپایی نمابشگاه ویترین ونیز دیدگاههای شخصی خود صحبت کرده است.
• راجع به ايده ى اصلی پروژهی ویترین و شروع كار يك توضيح مختصر ارائه دهيد.
ایده برگزاری نمایشگاه ویترین از دو سال پیش توسط من و آقای مجید کاشانی کلید خورد. ما هر دو طراح جلد کتاب هستیم و بخش عمدهای از سفارشات کاری ما را جلد کتاب در برمیگیرد. از این جهت هر دو دغدغهی پرداختن به جلد کتاب را داشتیم. از طرفی پایان نامهها و تحقیقات زیادی در دانشگاهها با موضوع جلد کتاب شکل میگرفت که منبع به هم پیوستهای برای آن در اختیار دانشجویان نبود. معمولا بخش عمدهای از تحقیق بچهها از طریق مصاحبه با طراحان شکل میگیرد و در کتابخانه های دانشگاه ها بایگانی می شود و دانشجوی بعدی مجدد باید راه را از ابتدا طی کند. پروژهی ویترین بر اساس همین کمبودها شکل گرفت. ویترین ابتدا یک پروژهی کوچک نمایشگاهی بود که قبلا (هم از طرف من و هم از طرف آقای کاشانی؛ بطور موازی) به ایدههای اولیهاش فکر شده بود. البته در این ایده پردازیهای اولیه دوستان دیگری هم با من و هم با ایشان همراه بودند که در همان ابتدای مسیر به دلایل مختلف از ادامه همکاری منصرف شدند. این پروژه هر روز بزرگ و بزرگ تر شد تا اینکه متوجه شدیم به یک تیم منسجمتر با تمرکز بر قسمتهای مختلف نیاز داریم و همین شد که رفته رفته دوستان دیگری به جمع ما اضافه شدند تا درنهایت یک تیم حدودا پانزده نفره در بخشهای مختلف ویترین ما را یاری رساندند.
• ضمن تشكر و خسته نباشيد از شما ميدانيم كه برپايى و جمع آورى و هماهنگى چنين نمايشگاهى بسيار مشكل و طاقت فرساست، آيا از نتيجه كار راضى هستيد؟
من آدم ایده ال گرایی هستم. تقریبا هر کاری را که به انتها میرسانم بعدا خودم اولین منتقد آن هستم و فکر میکنم که می شد خیلی بهتر انجام شود. در مورد این پروژه داستان کمی فرق داشت. تیم اجرایی ما گروه بسیار خوبی بودند و ما با تقسیم کارها میان خودمان کار را جلو بردیم. البته اصولا جمع آوری آثار۱۰۰ طراح که بعضی در تهران و مابقی در شهرهای دیگر و یا کشورهای دیگر هستند کار آسانی نبود و از این جهت ما تقریبا دو بار تاریخ نمایشگاه را جابجا کردیم چون دلمان نمیخواست از کیفیت برگزاری نمایشگاه یا کتابمان کم کنیم. اما به طور کلی هر کاری که انجام می شود تجربهای است برای پروژههای دیگر، حال پروژه هایی که توسط خودمان انجام شود چه کارهایی که توسط همکاران دیگر به سرانجام برسد.
• آيا مى توانيم به واقع اين مجموعه را عصارهى ۳۵ سال تلاش در حوزه ى طراحى روي جلد گرافيك ايرانى بدانيم؟
بله کاملا، از آنجاییکه تا کنون طراحیهای جلد کتاب به این گستردگی و در کنار هم در هیچ نمایشگاهی جمع نشده و همواره خیلی گذرا به آن پرداخته شده، می توان گفت این نمایشگاه و کتاب ویترین چکیده ی طراحی جلد کتاب از ابتدای انقلاب تا کنون در ایران است. علاوه بر آن نگارنده های مقالات ابتدای کتاب مروری بر طرح جلد های تاریخی و نیز پیش از انقلاب نیز داشته اند که ما امیدواریم مقدمه و راهگشایی برای پژوهشهای دیگران باشد.
• بيشترين مشكلى كه در انجام كار داشتيد چه بود؟
همکاری نکردن دوستان در فرایند تکمیل اطلاعات آثارشان، در دسترس نبودن اصل و فایل کتابهای تاریخی و سایر کتابها در بازار نشر و در نهایت گرفتن حامیانی برای برگزاری نمایشگاه. چرا که ما اصلا دلمان نمی خواست نمایشگاه به شکل معمول و تکراری اجرا شود و از ابتدا قصد نمایش اصل کتابها را در نمایشگاه داشتیم. خوشحالیم که با تلاش بچه های گروه ویترین همه چیز خوب جلو رفت و تا حد توانمان کار خوب انجام شد.
• چه ايده اى براى حفظ و نشر اين مجموعه داريد؟
خوشبختانه انتشارات میردشتی و نشر نو با چاپ کتاب این مجموعه منسجم را ثبت کردند. ما نیز قصد داریم اگر همه چیز طبق برنامه ریزی که داریم پیش برود. نمایشگاه را به سایر شهرها ببریم و در معرض نمایش برای طراحان، ناشران و دانشجویان دیگر آن شهرها قرار دهیم.
• بهترين طرح جلدى كه خودتان كار كرده ايد و از آن راضى هستيد كدام است؟
جلدی برای یک داستان کوتاه است با نام «از آسمون بارون میاد لیلیا» که چند سال پیش برای انتشارات کاروان طراحی کردم.
• به نظر شما يك طرح جلد دقيقا بايد چه كارى را انجام بدهد؟
یک طرح جلد باید بتواند با دوری از کلیشه ها علاوه بر این که به متن تا حدی وفادار است کامل کنندهی حلقهی نویسنده و خواننده باشد. یک طرح جلد فقط به روی جلد ختم نمی شود و عطف و پشت جلد را نیز در بر می گیرد. مخاطب کتاب باید سریعا از پشت ویترین و یا از روی عطف کتاب در کتابخانه، کتاب مورد نظرش را پیدا کند.
• معمولا شما چگونه انگيزههاى كار كردن را در خودتان تازه نگه میدارید؟
دیدن فیلم خوب و شنیدن موسیقی خوب، مطالعه و تمرکز
• آیا چیزی هست که باعث رنجش شما در کار و حرفه تان بشود؟
بله، سنگ انداختن جلوی پای دیگران!!!
• چه چيز را الان میدانيد كه دوست داريد قبلا میدانستيد؟
اینکه هیچ چیز نمی تواند مانع حرکت ما شود و به حاشیهها نباید توجه کرد.
کدخبر: 8