کلمۀ مَهر به معنای مهریه، گاهی به صورت ترکیبی و با تعابیری مثل «مهر السنه»، «مهر المثل» و «مهر المسمی» به کار میرود. در این نوشتار به تعریف و بیان تفاوتهای این تعابیر پرداختهایم.
قبل از اسلام در میان اقوام و ملل متمدن و غیر متمدن جهان، مصادره اموال میت، تابع زورمدارى بود؛ به گونهاى که هرکس نیرومندتر بود، اموال متوفى را به تصاحب درمىآورد و افراد ضعیف و ناتوان و از جمله زنان و کودکان را محروم مىساخت.
مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی درباره وضعیت و روند طلاق در جامعه منتشر کرد و نسبت به خطر شکستن قبح طلاق هشدار داد.
حذف نام زوج از شناسنامه زوجه تنها در صورتی امکانپذیر است که در دوران عقد جدایی انجام شده باشد و دوشیزه بودن زوجه مطابق احکام قضایی و سند طلاق قابل استنباط باشد.
برقراری تعهدات بلندمدت از جمله پرداخت مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از جمله مهمترین تعهدات بیمهای سازمان تأمیناجتماعی است که بیمهشدگان و بازماندگان واجد شرایط آنان میتوانند درصورت احراز شرایط قانونی، از این حمایتها بهرهمند شوند.
حجت الاسلام هدایت نیا گفت: آگاهی نداشتن از پیامدهای مهریه سنگین، یکی از دلایل پذیرش آن از سوی مردان است؛ دو درصد مهریهها بالای هزار سکه و پنج تا شش درصد بالای ۵۰۰ سکه است.
گاهی به دلایلی افراد تمایل پیدا میکنند نام خانوادگی خود را تغییر دهند؛ مرجع رسیدگی به این موضوع برابر قانون، ثبت احوال است و تغییر نام خانوادگی برای هر شخص پس از داشتن شرایط قید شده در قانون توسط ثبت احوال بررسی خواهد شد، به طوریکه برداشتن پسوند نام خانوادگی به نام اشیاء و یا مکان خاص و همچنین تمایل بانوان به تغییر فامیلی خود به نام خانوادگی همسر از این موارد است.
معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به منظور حل مسائلی پیرامون زوایای فقهی و حقوقی روشهای نوین باروری و اهدای جنین به زوجین نابارور، در حال تدوین لایحهای جامع به منظور «ساماندهی اهدای جنین» است.
قانونگذار در قانون مجازات اسلامی، «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» را جرمانگاری و برای آن مجازات تعیین کرده است.
اولین هشدارها از سال 1397 مطرح شد؛ شهیندخت مولاوردی- معاون سابق امور زنان ریاستجمهوری هشدار داد که به دنبال افزایش تورم و گرانی هزینههای زندگی، نوع جدیدی از طلاق موسوم به «طلاق تأمین اجتماعی» باب شده است.