شنبه، 04 اردیبهشت 1400 - 18:39

«فرنی»، یک افطاریِ سریع و دلچسب

«فرنی» یکی از دسرهای سبک و بسیار خوشمزۀ ایرانی است که بیشتر در مناسبت‌های خاص مانند ماه مبارک رمضان طبخ می‌شود. در تهیۀ فرنی به سلیقه خود می‌توانیم از انواع مغزیجات نیز استفاده کنیم که باعث می‌شود فرنی مجلسی‌تر و مقوی داشته باشیم.

البرز- امیدبانوان؛ «فرنی» به طور معمول برای کسانی که معدۀ ضعیف دارند، مانند نوزادان پخته می‌شود ولی در ماه مبارک رمضان به صورت مجلسی‌تر برای سفره‌های افطاری و سحری طبخ می‌شود.

 برای مشاهدۀ آموزش طرز تهیه فرنی به دو روشِ آرد برنج و نشاسته، در ادامه با ما همراه باشید.

 

روش اول : فرنی با آرد برنج

مواد لازم برای 4 نفر:

شیر: ۴ لیوان

آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری

گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

شکر: ۸ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: در صورت تمایل

 

دستور پخت فرنی با آرد برنج

مرحله اول

ابتدا شیر را داخل قابلمه‌ای می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و شکر را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا در شیر کاملا حل شود. سپس گلاب را اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم و آرد برنج را نیز کم کم می‌افزاییم.

مرحله دوم

سپس به آرامی با مواد مخلوط می کنیم تا داخل شیر گوله نشود و همین طور به هم زدن را ادامه می دهیم و کمی حرارت را ملایم می کنیم تا شیر به جوش بیاید و بعد حرارت را مجددا کم می کنیم. برای فرنی به طور مداوم باید مواد را هم زد تا ته نگیرد و به قوام برسد.

مرحله سوم 

پس از اینکه فرنی غلیظ شد و به قوام رسید ( دقت کنید خیلی سفت نشود چون زمانی که فرنی خنک شود کمی سفت تر می شود ) قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم ولی همچنان به هم زدن ادامه می دهیم.

مرحله چهارم

به این دلیل هم زدن را ادامه می دهیم زیرا فرنی هنوز داغ است و اگر رها شود ته می گیرد. می توانید یک فرنی دو رنگ نیز داشته باشید به این صورت که نصف فرنی را داخل کاسه ای بریزید و کمی زعفران دم کرده و یا رنگ غذا مجاز به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم

پس از اینکه فرنی از حرارت افتاد می توانید اول فرنی سفید رنگ را در ظرف مورد نظر بریزید و بعد فرنی رنگی را بریزید و همان زمان نوش جان کنید و یا اجازه بدهید داخل محیط خنک شود و بعد داخل یخچال قرار دهید تا آب نیندازد.

 

روش دوم : فرنی با نشاسته

 مواد لازم برای ۲ نفر:

شیر : ۲ لیوان

نشاسته: ۲ قاشق سوپخوری

شکر : ۲ قاشق سوپخوری

وانیل : ۱ پنس

گلاب: ¼ قاشق چایخوری

 

دستور پخت فرنی با نشاسته

مرحله اول

ابتدا شیر را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس نشاسته را به شیر اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا نشاسته با شیر مخلوط شود. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شیر را به صورت متداوم هم می زنیم.

مرحله دوم

هم زدن را تا جایی که مخلوط شیر و نشاسته به غلظت مناسب برسند ادامه می دهیم، سپس شکر را به همراه وانیل و گلاب به فرنی اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند، سپس فرنی را زا روی حرارت کنار می گذاریم.

مرحله سوم

اگر می خواهید فرنی را به صورت زعفرانی درست کنید هم کمی زعفران دم کرده به همراه شکر به فرنی اضافه کنید. پس از اینکه فرنی را از روی حرارت کنار گذاشتیم صبر می کنیم تا کمی خنک شود سپس در ظرف مورد نطرمان می کشیم و با مواد دلخواه تزئین می کنیم.

 

... نکات پخت فرنی با آرد گندم

برای تهیه فرنی با آرد گندم کافی‌است آرد برنج را از لیست مواد لازم حذف کنید و به جای آن از ۴ قاشق غذاخوری آرد گندم استفاده کنید. روش پخت فرنی تفاوتی ندارد فقط برای اینکه فرنی یکدست باشد حتما آرد گندم را دو مرتبه الک کنید سپس به دیگر مواد اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مانند فرنی نارگیلی کمی پودر نارگیل هم به این فرنی اضافه کنید.

 

نوش جان...

کدخبر: 4858


السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا
اللهم عجل لولیک الفرج
امید بانوان
System Advertise